Videonadzorni sistemi

Zašto odabrati Uniview IPSAN?

Kako bi osigurao neprekidni rad 24 sata dnevno i sedam dana u sedmici, Uniview koristi razne setove hardvera koji nude industrijski nivo pouzdanosti
Piše: Janet Li, menadžerica marketinga za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies
E-mail: lichengjie@uniview.com

Univew je jedan od pionira i lidera u oblasti IP videonadzora. Trenutno je četvrti tržišni igrač u tom segmentu sigurnosti s proizvodima koji se prodaju u više od 200 zemalja širom svijeta. Kada je pohrana u pitanju, Uniview ima više od 16 godina iskustva u nezavisnom istraživanju i razvoju mrežne pohrane u industriji videonadzora. Osim toga, kupcima pruža i hiljade petabajta prostora za pohranu u velikim projektima, od kojih je većina u naprednim sektorima poput aerodroma, sigurnih gradova, linija podzemne željeznice i dr.

Ostanite pouzdani
Pouzdanost je najvažniji element sistema za pohranu jer kvalitetan sistem osigurava stalni pristup videozapisima. Kako bi osigurao visok stepen pouzdanosti za neprekidni rad 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, Uniview koristi razne setove hardvera koji nude industrijski nivo pouzdanosti. Za pohranu pomoću dvostrukog kontrolera ponuđena su tri sloja zaštite koji garantiraju integritet podataka kada su u pitanju kvarovi i prekidi veze. Robusni RAID mehanizmi znatno poboljšavaju pouzdanost podataka. Metode i tehnike zaštite podataka, kao što su popravak oštećenih sektora, dva nivoa remapiranja, S.M.A.R.T. tehnologija za kopiranje, djelimična obnova, obnova za kopiranje i zaštita podataka cash memorije garantiraju da Univiewova pohrana nikada neće izgubiti ni sekundu vašeg videozapisa.

Ostanite efikasni
Primjena najnovije hardverske platforme osigurava visoke performanse snimanja videozapisa u okviru Univiewovog sistema pohrane. Modul višestrukog interfejsa nudi naprednu skalabilnost korisničke usluge i pozadinskog proširenja. Zahvaljujući raznim tehnologijama optimizacije cash memorije koje Uniview nudi za pohranu videonadzora, oprema može kontinuirano i stabilno raditi uz visoke performanse. Jedinstven dizajn hardvera omogućava postavljanje 60 diskova na visinu od 4U putem jednostavne zamjene na prednjoj ploči. Tako se uspješno štedi prostor u podatkovnim centrima i ormarićima, a sistem je i jednostavan za održavanje. Smart FM CPU i višestepena tehnologija brzine ventilatora detaljno upravljaju potrošnjom energije. Sve funkcije pomažu kupcima da osiguraju isplativost svog ulaganja.

Implementacija
Međunarodni aerodrom Peking, Kina
Za projekt obnove i proširenja zgrade terminala odabrano je Uniview rješenje za videonadzor aerodroma. Za sigurnost aerodroma korištena je 1080p PTZ kupolasta kamera na otvorenom, HD kamera, HD enkoder i dekoder i IP SAN i VMS. Kapacitet je veći od 3 PB.

Nadzor zgrada kolektivnog stanovanja, Katar
Kako bi se udovoljilo potrebama za objektima za masovna okupljanja i druge tipove infrastrukture za Svjetsko prvenstvo 2022. godine te poboljšali životni uvjeti više od miliona stranih radnika, Katar je izgradio pristupačne stanove uz korištenje 7120-kanalnog Uniview IPC i 4U-48 profesionalnog IP VMS sistema za pohranu. Osim toga, Uniview je ponudio i autentično cjelovito rješenje, a bitno je istaći da Uniview VMS 1 + 1 i IP Storage N + 1 funkcije igraju važnu ulogu u osiguranju napredne redundancije, visoke pouzdanosti i stabilnosti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *