Korisnici sada mogu konvergirati Hikvisionove uređaje kako bi lakše upravljali videom, protivprovalom, kontrolom pristupa, interfonima i drugim sistemima
Piše: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision
E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Hikvision, ponuđač videonadzornih i rješenja za internet stvari, predstavio je Hik-ProConnect, konvergentno rješenje za sigurnosne usluge u oblaku s više prepoznatljivih funkcija i pogodnosti. Pomoću Hik-ProConnecta korisnici mogu konvergirati Hikvisionove uređaje kako bi lakše upravljali videom, protivprovalom, kontrolom pristupa, interfonima i drugim sistemima i tako zadovoljili svoje sigurnosne potrebe. Također, mogu ovlastiti sigurnosne menadžere da sami upravljaju sistemom, poput daljinskih provjera njegovog stanja i održavanja.

Spremni za sigurnost u oblaku
“Danas se milioni uređaja povezuju u mreže, uključujući kamere i drugu sigurnosnu opremu, što ih čini dijelom interneta stvari. Vjerujemo da je sigurnosna industrija spremna za novu vrstu sistema i usluga u oblaku. Hik-ProConnect udovoljava potrebama modernog sigurnosnog tržišta i nudi vrhunske tehnologije, konvergenciju te jednostavnu konfiguraciju sistema i pružanje usluga. Tako se znatno povećavaju sigurnosne mogućnosti korisnika, uz veću efikasnost i odsustvo stresa”, kaže Frank Zhang, šef Međunarodnog centra za proizvode i rješenja u Hikvisionu. On naglašava da Hik-ProConnect korisnicima donosi brojne pogodnosti te da je idealno rješenje za mala i srednja preduzeća i stambene aplikacije, uključujući stanove, porodične kuće, fabrike, lance trgovina i urede.

Prednosti Hik-ProConnect rješenja
Više je prednosti novog Hikvisionovog cloud rješenja:
Manji troškovi: Budući da je sistem utemeljen na oblaku, može se implementirati na zahtjev, bez potrebe za serverom ili lokalnim VMS-om. To znači da nema velikih početnih ulaganja. Putem jedinstvenog web-portala Hik-ProConnect uređaji se mogu dodavati u grupama i brzo konfigurisati, čime se skraćuje vrijeme instalacije i smanjuju troškovi.

Neprekidan rad sistema: Korisnici koji odaberu i omoguće daljinsko upravljanje sistemom i nadzor njegovih funkcija mogu uživati u trajno aktivnom sistemu kojim upravljaju profesionalni sigurnosni menadžeri. Portal Hik-ProConnect može efikasno i na daljinu prepoznati i otkloniti kvarove uređaja, prekid komunikacije i druge probleme. Pri tome korisnici automatski dobijaju najnovije informacije putem svojih mobilnih uređaja.

Fleksibilno povezivanje uređaja: Hik-ProConnect povezuje različite uređaje kako bi ojačao sigurnost u cjelini i ponudio bolje performanse i veću vrijednost za korisnike. Ovo je poželjnije od mogućnosti konvencionalnih sistema, koji se sastoje od različitih elemenata. Integracija uređaja korisnicima nudi fleksibilne metode za donošenje pravila za različite situacije, vremenski raspored i preduzete mjere. Primjeri povezivanja uređaja uključuju spajanje poziva na interfonima s protivprovalom, kontrolom pristupa i provjerom pomoću kamera. Rezultat je rješenje koje poboljšava uvid u situaciju i tako podiže nivo zaštite ljudi i imovine.

Sigurnost i jednostavnost
Jednostavan pristup pomoću mobilnih uređaja: Korisnici mogu pristupiti svojim umreženim uređajima i upravljati njima nakon što se prijave na jedinstvenu platformu s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Rješenje podržava i web-portal i mobilnu aplikaciju.
Zagarantovana sigurnost sistema: Hik-ProConnect primjenjuje vodeće industrijske standarde i protokole za maksimalnu sigurnost i pouzdanost. To uključuje TLS protokol za sigurni prijenos podataka, korisnički definisani AES ključ za šifriranje streamova i još mnogo toga.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *