Softveri Videonadzorni sistemi Zdravstvo

Samostalno rješenje Boscha i Philipsa: Brojanje ljudi za sigurnu socijalnu distancu

Inteligentna Boscheva kamera u kombinaciji s Philips Android SoC zaslonom upozorava kupce kada su dosegnute granice popunjenosti ili kada je dozvoljen ulazak. Ovom samostalnom rješenju nije potreban internet, računalo ili VMS
Piše: Danijel Jerković, prodajni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemi
E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Bilo da je riječ o maloprodajnoj trgovini, supermarketu, kinu ili bilo kojem drugom javnom mjestu, prioritet novonastale svakodnevice je održavanje sigurne udaljenosti među ljudima. U nastojanju da daju doprinos, Bosch i Philips Professional Display Solutions udružili su snage. Kombinirajući snagu Philipsovih Android zaslona i Boschevih inteligentnih kamera, na tržište su stigla pravovremena, testirana rješenja za socijalno distanciranje, koja su osmišljena kako bi svim zaposlenicima isporučila informacije potrebne za učinkovito i djelotvorno upravljanje mjestima rada, dopuštajući im da se vrate na posao s neophodnim povjerenjem. Inteligentna Boscheva kamera u kombinaciji s moćnim Philips Android SoC zaslonom informira i kupce koji čekaju vizualnim upozorenjima, upozoravajući ih kada su dosegnute granice popunjenosti ili kada je dozvoljen ulazak. Ovom samostalnom rješenju nije potreban internet, računalo ili VMS.

PeopleCount pojedinačni ulazni senzor i natpisi
PeopleCount rješenje za pojedinačni ulaz koristi senzor koji je povezan s aplikacijom na zaslonu na ulazu u prostorije. Ovo učinkovito rješenje omogućava praćenje broja kupaca koji ulaze i izlaze na javna mjesta kroz jedan ulaz. Dostavljanje informacija u stvarnom vremenu odvija se putem jednostavnog semafora, a prolaznici i oni koji čekaju su preko zaslona za komunikaciju pravovremeno obaviješteni kad je nesigurno ući. PeopleCount softver namijenjen je za mjesta s više ulaza. On pokriva više ulaza, senzora i natpisa, čime daje snažan i pouzdan uvid u situaciju te omogućuje prilično učinkovito upravljanje kapacitetima. Komunikacija prilikom čekanja dodatno je obogaćena Digital Signage tehnologijom za poboljšanje informacija o klijentima na lokaciji.

Pametni videosustavi nadilaze sigurnost
Iz kompanija Bosch i Philips PDS poručuju kako vjeruju da sigurnost treba oblikovati našu budućnost. Zato je cilj pružiti rješenja kojima klijenti mogu vjerovati, koja daju dodatnu vrijednost, a jednostavna su za upotrebu i ugradnju. Zato sve kamere iz serije IP 3000 i dalje imaju ugrađenu videoanalitiku kao standard. Videoanalitika je važan pokretač svake strategije čiji je cilj poboljšanje razine sigurnosti. Ali i nudi jasne poslovne prednosti izvan okvira sigurnosti budući da kamere mogu pružiti pametne digitalne podatke i sve vrste statistika u obliku metapodataka, pomoću kojih je moguće kvalitetno analizirati lokaciju iz razloga koji ne moraju imati veze sa sigurnošću.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *