Svijet

FLIR Systems imenovao višu potpredsjednicu

FLIR Systems je objavio da će Sonia Galindo obnašati funkciju više potpredsjednice, glavne savjetnice, sekretarke i glavne službenice za etiku i usklađenost s propisima. Ona će preuzeti ključnu ulogu u izvršnom timu, upravljat će svim pravnim pitanjima i izvještavati predsjednika i izvršnog direktora Jima Cannona.

Sonia Galindo će voditi FLIR-ov globalni pravni tim i biti glavna pravna savjetnica Upravnog odbora. Bit će odgovorna za sva pravna pitanja širom svijeta, uključujući spajanja i akvizicije, korporativno upravljanje, intelektualnu svojinu, izvoz i uvoz, privatnost podataka, cyber sigurnost i dr.

Gospođa Galindo u FLIR prelazi iz Rosetta Stonea, softverske kompanije za edukativne programe, gdje je od 2015. godine radila kao generalna savjetnica i sekretarka. Posljednjih 14 godina provela je pravno savjetujući u više međunarodnih javnih dioničkih društava. Od 2012. do 2014. radila je u Keurig Green Mountainu kao potpredsjednica i sekretarka, a od 2005. do 2008. u McCormick & Company kao pomoćna savjetnica i pomoćnica sekretara. Uz to, Galindo je bila savjetnica za etiku i zapošljavanje u Fondaciji Bill & Melinda Gates od 2008. do 2011. Doktorat je odbranila na Pravnom fakultetu John Marshall, a ekonomiju i finansije diplomirala na Hood College for Women.

“Sonia FLIR-u donosi bogato pravno iskustvo i radujem se njenom doprinosu izvršnom timu”, rekao je Jim Cannon, predsjednik i izvršni direktor FLIR-a. “Zadatak naše kompanije je poštovati obaveze s integritetom, a Sonia će osigurati rukovodstvo neophodno za rad u skladu sa globalnim zakonima po kojima poslujemo.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *