Svijet

Dahua štiti luku na otoku Wight

Videonadzorni sistem sa četrdesetak IP i termalnih kamera kompanije Dahua Technology instaliran je u Yarmouth luku na otoku Wight.

Luka sadrži veliku marinu, pristaništa za trajekte te pontone i uzvodno sidrište za brodove. Prethodni nadzorni sistem je zastario, isporučivao je slike lošeg kvaliteta i imao probleme s kablovima. Nakon brojnih krađa na brodovima i požara na plovilima u susjednim lukama, traženo je novo rješenje, koje bi imalo i funkciju termalnog snimanja.

Upotrijebljena je kombinacija Dahuinih termalnih bullet, IR bullet, Ultra PTZ, IR kupolastih i fisheye kamera. Termalne kamere naročito su pogodne za videonadzor širokog područja luke, a posjeduju Vox nehlađenu tehnologiju termalnih senzora i visoku toplotnu osjetljivost manju od 40 mK, što im omogućava da uhvate više detalja i zabilježe temperaturne fluktuacije.

Infracrvene bullet kamere imaju visokoučinkovitu H.265 tehnologiju kompresije podataka, PoE i IR osvjetljenje do 50 metara, kao i širok dinamički raspon, pružajući detaljne slike čak i u najintenzivnijim svjetlosnim kontrastima te danonoćni nadzor.

Na jednom sidrištu uzvodno nema napajanja na izolovanim pontonima, tako da su energija vjetra i solarna energija iskorišteni za upravljanje kamerama.

Slike se bežično šalju u kontrolnu sobu u glavnoj luci. Kada u kontrolnoj sobi nema osoblja, Yarmouth luka može imenovati pojedince da primaju upozorenja i slike na svojim tabletima i pametnim telefonima putem Dahuine aplikacije za nadzor.

Sistem također pokriva i obližnji, nedavno obnovljeni Yarmouth mol, za koji se kaže da je najduži drveni mol u Velikoj Britaniji. Kamere na ulazu u pristanište sadrže tehnologiju automatskog brojanja ljudi kao mjera sigurnosti na molu.

„Novi sistem nadzora povećao je našu sposobnost nadgledanja luke radi sigurnosti naših klijenata, članova osoblja i posjetilaca“, rekao je Dave Rice iz Uprave Yarmouth luke. „HD kvalitet slike je odličan i možete detektovati lica prolaznika, što ne treba ni porediti s prethodnim kamerama. Sistem se pokazao jednostavnim za upotrebu i oduševljeni smo kako do sada radi.”

“Ovaj se projekat pokazao zanimljivim jer se dio instalacije morao izvesti brodom”, rekao je Chris Snell, izvršni direktor instalaterske firme Central Southern Security. “Bilo je zadovoljstvo ugrađivati Dahuinu opremu i omogućiti Yarmouth luci odlično rješenje, koje će trajati mnogo godina.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *