Svijet

Novi visokointegrisani nadzorni sistem iz FUJIFILM-a

FUJIFILM je predstavio novi modul FUJINON SX800 nadzorne kamere dugog dosega. S full HD kamerom i optički stabiliziranim objektivom s 40x zumom, dvije komponente visokih performansi integrisane su u jedan sistem. Ta inovacija rezultat je dugogodišnjeg iskustva u digitalnim kamerama i posvećenosti najvišem optičkom kvalitetu. Zahvaljujući snažnom 1/1,8″ senzoru slike, žižnoj daljini od 20 do 800 mm i vrhunskoj tehnologiji za obradu slike, FUJINON SX800 je idealan za nadgledanje iz zraka.

U savremenom društvu sigurnosne potrebe građana stalno se povećavaju. Kamere za nadzor s dugim žarišnim daljinama ne koriste se samo za specifične primjene kao što je sigurnost granice već i u javnoj infrastrukturi, kao što su aerodromi, luke i autoputevi.

Nadzorni sistemi dalekog dometa moraju se nositi s posebnim izazovima. Za optiku s dugim žarišnim daljinama najmanje vibracije su dovoljne da ugroze kvalitet slike. Para ili magla u zraku također utječu na to. A suviše sporo fokusiranje dovodi do gubljenja informacija. Međutim, s novim FUJINON SX800 sistemom FUJIFILM je našao način da minimizira utjecaj tih izazova. Umjesto razvoja nadzorne kamere i zasebnog odgovarajućeg sočiva, ostvaren je koncept potpuno integriranog sistema sačinjenog od kamere i dodatnog objektiva.

Osim visokokvalitetne optike za zumiranje, FUJINON SX800 ima snažan kombinovani optički i elektronski mehanizam za stabilizaciju slike, koji omogućava korekciju ugla do ± 0,22 stepena. Integrisani autofokus velikom brzinom oštro fokusira sliku za manje od sekunde, dok filter za maglu i tehnologija za redukciju pare pomaže u smanjenju utjecaja vremenskih smetnji.

Sistem uvijek pruža oštre slike – čak i objekata udaljenih nekoliko kilometara. Osim toga, integrisani dizajn novog FUJINON SX800 sistema smanjuje veliki napor pri podešavanju kamere koji je obično potreban prilikom instalacije.

FUJINON SX800 će biti dostupan od trećeg kvartala 2019. i kao mobilni samostalni uređaj i kao sistem koji se može integrisati u pan-tilt kućište.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *