Svijet Vijesti

Hikvision objavio polugodišnje rezultate

Kompanija Hikvision, vodeći svjetski proizvođač inovativnih proizvoda i rješenja za videonadzor, izvijestila je da je njen ukupni promet u prvoj polovini 2018. godine iznosio blizu tri milijarde dolara. Prihodi kompanije veći su za 26,92%, a neto dobit, iz koje se dioničarima mogu isplatiti dividende, iznosila je 602 miliona dolara, što je za 26,00% više lani.

Posvećeni inovativnosti i stvaranju vrijednosti za svoje partnere i krajnje kupce, Hikvision je nastavio s opsežnim razvojem tehnologija, proizvoda i rješenja u čijem je jezgru videotehnologija i umjetna inteligencija (AI). Jedan od primjera je Hikvisionova vizija i model razvoja AI Clouda, predstavljenog na AI Cloud World Summitu održanom u Hangzhouu u martu 2018. godine, što uključuje izgradnju AI ekosistema kako bi se ubrzao razvoj tehnologija, aplikacija i usluga namijenjenih tom industrijskom segmentu.

Hikvision je i dalje fokusiran na poboljšanje upravljanja i operativne efikasnosti kompanije, uz istovremeno jačanje marketinških kanala, projektne prodaje i saradnje s tehnološkim partnerima.

Kako bi zadržao dosadašnji rast, Hikvision širi svoje poslovanje u zemlji i inostranstvu uz velike investicije u lokalne prodajne, marketinške i servisne mreže. U prvoj polovini 2018. godine kompanija je osnovala više od deset novih regionalnih ureda na inostranim tržištima, što će dodatno pomoći u poboljšanju prodaje, isporuke i korisničke podrške na lokalnim tržištima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *