Kontrola pristupa

Stručni vodič pomaže strateškom upravljanju objektima

Nova stručna bijela knjiga kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions razmatra praktične sigurnosne strategije koje menadžeri objekata mogu odmah sprovesti u djelo.

Autor knjige je Simon Wilson, veteran s 20 godina iskustva u industriji sigurnosti. Knjiga nazvana “Modernizacija upravljanja objektima” analizira odnos između zdravlja, sigurnosti, kontrole pristupa i fizičke i cyber sigurnosti.

Na kraju knjige su date praktične preporuke koje se mogu primijeniti za racionalizaciju upravljanja objektima pomoću adekvatnih rješenja za kontrolu pristupa.

„Efektivno upravljanje objektima je od vitalnog značaja za svaku organizaciju“, kaže Simon, menadžer poslovnog razvoja za CLIQ u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA. „Potrebno je mnogo više od puke usklađenosti s propisima i regulative.

„Upravljanje objektima može pomoći u postizanju strateških ciljeva organizacije. Ono osigurava sigurno radno okruženje, što je ključ uspjeha svakog poslovanja.”

Kontrolna lista za upravljanje strateškim objektima

 Nova bijela knjiga preporučuje postepeni pristup rješavanju važnih pitanja i pronalaženju odgovora. Cilj je rješavanje problema i prijetnji sa kojima se menadžeri objekata svakodnevno suočavaju.

Umjesto da ove probleme tretira izolovano, Simon ispituje veze između ključnih problema s kojima se savremeno upravljanje objektima mora pozabaviti.

Bijela knjiga takođe razmatra „dodatne vrijednosti“ koje efikasno upravljanje objektima može da ponudi. Tu spadaju ne samo pogodnost i operativna efikasnost, već i isplativost.

Centralna uloga pristupa – njegova kontrola, osiguravanje i prilagođavanje – tema je koja se proteže kroz cijelu knjigu.

„U osnovi, efikasno upravljanje objektima se svodi na pronalaženje rješenja,“ dodaje Simon. „Pravo rješenje štiti zdravlje i sigurnost osoblja i posjetitelja, a pritom omogućava miran san upraviteljima objekata.

„Pored toga, pomažući kompaniji i menadžerima da rade pametnije, to može biti i ključna konkurentska prednost.”

Preuzmite besplatan primjerak knjige “Modernizacija upravljanja objektima” sa assaabloy.com/emeia-blueprint/en/images/campaign-landing-pages/cliq/modernising-facilities-management/AA_CLIQ_Facilities_Whitepaper_FINAL.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *