Automatizacija objekata Kontrola pristupa Sistemi za kontrolu pristupa

OPTEX predstavio mini-Pro LiDAR senzor

Kompanija OPTEX na tržište je izbacila novu seriju REDSCAN mini-Pro senzora s integrisanom infracrvenom kamerom, koja pruža visokopreciznu i ultrabrzu lasersku detekciju kratkog dometa i vizuelnu verifikaciju u unutrašnjim i vanjskim visokosigurnim okruženjima

Piše: Odjel marketinga, OPTEX Security; E-mail: optex@optex.com.pl

Kao najnoviji dodatak nagrađivanoj REDSCAN seriji LiDAR senzora, novi mini-Pro model analizira veličinu, lokaciju i udaljenost objekata koji se kreću ili besciljno lutaju kako bi precizno otkrio uljeze na prostoru veličine 20×20 m. Namijenjeni za kratkodometni rad u zatvorenim i otvorenim prostorima, senzori se mogu postaviti vodoravno radi odašiljanja nevidljivih laserskih ravnina za zaštitu krovova, krovnih prozora i stropova ili vertikalno radi kreiranja virtuelnih laserskih zidova za zaštitu imovine visoke vrijednosti, kapija ili fasada.

Integrisana kamera

REDSCAN mini-Pro ima i integrisanu kameru, koja omogućava potvrdu uzroka alarma, a istovremeno snima i pohranjuje videosnimke i detaljne zapise za analizu nakon događaja. Zahvaljujući IR LED diodi s podesivom osjetljivošću na svjetlost, senzor može cjelodnevno nadzirati prostorije u svim svjetlosnim uslovima. Na detekciju ne utječu vremenske prilike, temperatura ili promjene svjetlosti, što garantuje konzistentan i precizan rad tokom cijele godine i u raznim vrstama okruženja.

Kako bi se prilagodio potrebama svake lokacije, REDSCAN mini-Pro ima osam nezavisnih zona detekcije. Osjetljivost, veličina objekta koji će se nadzirati i izlaz se unutar svake zone mogu odvojeno konfigurisati kako bi se optimiziralo upravljanje rizicima u svim pojedinačnim zonama i postavke lokacije radi smanjenja broja lažnih alarma. Senzori su kompatibilni s ONVIF-ovim profilom S, što omogućava besprijekornu integraciju s bilo kojom sigurnosnom infrastrukturom.

Mali, ali prilagodljiv senzor

Masaya Kida, generalni direktor OPTEX-a za EMEA regiju, kaže kako novi REDSCAN mini-Pro pruža nenadmašnu detekciju te da je razvijen da zadovolji promjenjive potrebe kupaca: “OPTEX je bila prva kompanija koja je koristila lasersku tehnologiju u industriji sigurnosti, lansirajući prve REDSCAN modele 2009. godine. Danas REDSCAN senzori uspješno štite hiljade lokacija, od podzemne do nacionalne infrastrukture. Slušali smo povratne informacije kupaca i iskoristili našu stručnost kao lidera u ovoj oblasti kako bismo razvili REDSCAN mini-Pro i zadovoljili njihovu potrebu za većom fleksibilnošću i većom sigurnošću mreže. Ovo je mali, ali vrlo prilagodljiv senzor, pogodan za upotrebu u raznim scenarijima”, kaže Kida. REDSCAN mini-Pro pruža visokopreciznu detekciju, s inteligentnom funkcijom dinamičkog filtriranja događaja, koja sigurnosnom osoblju pomaže da prioritetitizira upozorenja i identificira stvarne prijetnje, što ga čini idealnim rješenjem za zaštitu imovine visoke vrijednosti i visokosigurnih lokacija.

Dva modela

REDSCAN mini-Pro serija uključuje dva modela: RLS-2020V s integrisanom kamerom s IR LED diodom i RLS-2020A, koji nema kameru, a namijenjen je za kupce kojima je potrebno samo prikupljanje anonimnih 2D podataka. Oba modela su dostupna u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku, a više informacija o njima može se dobiti na web-stranici kompanije www.optex-europe.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *