Kontrola pristupa

Jednostavna zaštita vrata bez ključeva štedi vrijeme svima u centru u Barceloni

Uredskim prostorima s velikom cirkulacijom ljudi zatrebala je odgovarajuća unutrašnja zaštita za privatne prostore. Ako se na direktorovom stolu nađe važan dopis, njega ne smije čitati baš svako. Istovremeno, niko ne želi obavezu da pazi na ključeve. U jednom centru za zajednički rad u Barseloni Code Handle brave su riješile ovaj problem.

Centar Augusta 29 malim kompanijama i onima bez stalnog sjedišta nudi fleksibilan najam uredskih prostora, kao i pristup uslugama koje uključuju rukovanje poštom, virtualne asistente i rezervacije soba za sastanke. Dio zadataka odnosi se i na kontrolu pristupa svim prostorima na siguran i efikasan način, uz odvajanje privatnih od „javnih“ zona radnih prostorija.

Menadžeri su tražili sistem bez ključa odnosno sigurnu i bežičnu digitalnu alternativu ključevima i pametnim karticama koja bi im pomogla da se istaknu u rastućem sektoru prostora za zajednički rad u Španiji. Bilo koje rješenje za privatne urede i sobe za sastanke trebalo im je omogućiti da što lakše postignu ovaj cilj, bez potrebe za dijeljenjem i praćenjem brojnih mehaničkih ključeva, što se moralo raditi u prošlosti.

Nema više izgubljenih ključeva za menadžere radnih prostora

Sada Code Handle brave omogućavaju centru Augusta 29 da svojim korisnicima ponudi jednostavno zaključavanje vrata bez ključeva. Oni dobijaju jednostavan pristup svojim iznajmljenim uredima putem pojedinačnih 4-cifrenih i 6-cifrenih PIN-ova. S omogućenom dodatnom funkcijom automatskog zaključavanja pomoću Code Handle brava, njihovi uredi su sada zaštićeni čim se vrata zatvore.

Nema potrebe da osoblje centra ili neko drugi upravlja fizičkim ključevima, kao ni da se postavljaju kablovi ili koristi sistem za kontrolu pristupa. Administratori izdaju do devet različitih korisničkih PIN-ova po bravi. Oni se mogu otkazati ili promijeniti u svakom trenutku. Ključevi se više ne gube i ne vraćaju jer je sve digitalizirano.

Projekt se odvijao u dvije faze. Nakon uspješne instalacije 13 brava Code Handle u 2015. godini, menadžeri su 2020. postavili novih 27 uređaja. Sobe za sastanke opremljene su bravama Code Handle radi lakše zaštite privatnosti. “Glavna prednost za nas je to što korisnici mogu ići u urede bez ključeva i tako i mi dobijamo adekvatnu sigurnost za svoje potrebe”, kaže Miguel Ángel Villota Mocho, izvršni direktor centra Augusta 29.

Instalacija je bila jednostavna. Za postavljanje brave Code Handle na skoro sva unutrašnja vrata dovoljna su dva vijka: postojeći cilindar ostaje, samo se mijenja kvaka. “Brave Code Handlea lako se konfiguriraju i programiraju”, dodaje on.

Za razliku od brava s dugmićima, Code Handle nudi i atraktivan izgled: brušeni čelik i hromirani dizajn nude dizajn koji se „savršeno uklapa s tipovima vrata koja koristimo kao i cjelokupnim vizualnim rješenjem poslovnog centra“, kaže Villota Mocho. Sa Code Handle bravama, centar Augusta 29 može zadržati napredni vizualni imidž svojih enterijera.

Saznajte više o Code Handle elektronskom zaključavanju s PIN-ovima i preuzmite besplatni vodič o rješenju na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/codehandle

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *