Kontrola pristupa

Želite li online ili offline brave? Aperio i AEOS vam omogućuju da birate

Bežične brave Aperio kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions sada se besprijekorno integriraju sa svestranim AEOS sistemom kontrole pristupa koji nudi Nedap i tako donose više konkretnih poslovnih prednosti. Optimizacija kontrole pristupa pomoću bežičnih brava na baterije može povećati pogodnosti boravka korisnika u zgradama i pomoći u boljem iskorištavanju prostora. Istovremeno, moguće je povećati i efikasnost kroz podršku za integracije funkcija i procesa u cijeloj organizaciji.

Postojeći AEOS korisnici sada mogu integrirati i Aperio uređaje na baterije kako bi proširili domet svog sistema. Kombinirajući Aperio s AEOS-om, možete ispočetka kreirati ekonomičan i bežični sistem kontrole pristupa.

Aperio cilindri, maske za brave i brave koje rade na online ili offline način mogu se implementirati na postojećim ili novim vratima koja su kablovima povezana na AEOS. To menadžerima sigurnosti daje veću kontrolu nad dodatnim prostorijama ili konkretnim zonama unutar objekata.

Brza i neometana instalacija i sigurna integracija

Uređaji iz serije brava Aperio koji se integriraju sa AEOS sistemom uključuju nagrađivanu bežičnu kvaku (H100), masku za brave (E100), cilindar (C100) i sigurnosnu bravu (L100). Aperio uređaji dostupni su za gotovo sva unutrašnja ili vanjska vrata, uključujući drvena, staklena i protupožarna vrata.

Budući da su svi Aperio uređaji za zaključavanje bežični, oni se mogu brzo instalirati, bez ometanja funkcija zgrada ili poslovanja. Nova studija kompanije ASSA ABLOY otkrila je da su troškovi rada potrebnog za instalaciju niži za preko 80% za bežične u odnosu na kablovima povezane brave.*

Osim toga, i identifikacija se odvija glatko: korisnici objekata i dalje dobivaju pristup uz iste akreditive koje su koristili prije integracije.

Mrežne integracije za Aperio mogu koristiti različita sučelja (npr. RS485 ili IP). Brave su povezane s AEOS-om preko komunikacijskih čvorišta koja podržavaju kontrolu do 16 brava. Izvanmrežna (offline) integracija za Aperio podržava važan OSS-SO industrijski standard za kontrolu pristupa izvan mreže. To znači da korisnici imaju slobodu da odaberu najbolje uređaje za povezivanje na AEOS. Istovremeno, menadžeri objekata mogu povezati Aperio uređaje preko mreže i izvan nje.

Veći izbor, poboljšana fleksibilnost i naprednije upravljanje

Ove višestruke mogućnosti integracije omogućavaju korisnicima AEOS-a da odaberu najprikladnije brave za sebe, i to mogu biti bežični ili žičani Aperio modeli. To zavisi isključivo od njihovih konkretnih potreba za pojedinačna vrata.

„Bežične brave ASSA ABLOY Aperio predstavljaju cjelovito rješenje za kontrolu pristupa pomoću bežične tehnologije“, kaže Christian Nagel, menadžer kanala prodaje u Nedapu. „To nam omogućava da ponudimo sistem s visokim nivoom fleksibilnosti.”

AEOS kontrolna ploča nudi širok spektar funkcija. Ona prikazuje događaje za svaki Aperio uređaj, uključujući status vrata i baterije, kao i detekciju neovlaštenog pristupa. Softver AEOS omogućava potpunu kontrolu i efikasno upravljanje i eliminira neproduktivne radne zadatke, uključujući potrebu za duplim unosom podataka.

Krajnji korisnici već imaju koristi od uštede troškova i kontrole u stvarnom vremenu

U bolnici Maria Middelares u gradu Ghentu, brave Aperio se kombiniraju s AEOS sistemom za zaštitu osoblja, posjetitelja, pacijenata i povjerljivih podataka, kao i lijekova i vrijedne opreme. Oko 700 vrata opremljeno je Aperio offline bravama. One su povezane s AEOS-om, koji kontrolira sva vrata, akreditive i korisnike preko jednog sučelja i tako štedi vrijeme i novac vlasnicima objekata. Osoblje i posjetitelji otvaraju sva vrata za koja su ovlašteni pomoću svog individualno programiranog MIFARE akreditiva.

U roterdamskoj Ahoy Areni sa 16.000 mjesta, offline integracija Aperio i AEOS tehnologija ponudila je pristupačan način za dodavanje mehanički zaključavanih vrata u postojeći elektronski sigurnosni sistem. Menadžeri ovog objekta sada mogu proširiti kontrolu pristupa bez potrebe za zamjenom čitača kartica ili kontrolnih ploča.

Integracija Aperio i AEOS sistema na Univerzitetu primijenjenih nauka InHolland urađena je preko mreže (online). Ona menadžerima sigurnosti sada u stvarnom vremenu daje kontrolu nad prostorijama na više lokacija. Više od 500 bežičnih uređaja Aperio instalirano je na 7 odvojenih lokacija u kampusu InHolland. Ove brave na baterije nude provjerenu i pouzdanu zaštitu za najvažnije zone unutar zgrade, uključujući kancelarije i prostorije za ispitne materijale.

„Prezadovoljan sam implementacijom i radom rješenja Aperio“, kaže Frans Bruggeman, konsultant za usluge u InHollandu.

Pogledajte ovaj kratki video i saznajte kako integracija Aperio i AEOS tehnologija donosi sigurnost i svestranu zaštitu za sve vrste prostorija. https://youtu.be/G4KfCXog9h8

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *