Svijet

iLOQ unapređuje partnerstvo s Nacionalnom hokejaškom ligom

Prije početka pandemije iLOQ je potpisao okvirni sporazum s Nacionalnom hokejaškom ligom (NHL). Prva faza saradnje bila je promocija kompanije i njenih proizvoda tokom utakmica play-offa Stanley Cupa 2021. koje su se prenosile u Evropi. Istaknuto brendiranje u emisijama uz korištenje oglašavanja pomoću tzv. virtuelne plave linije, odnosno projiciranja oglasa na ledu, donijelo je neviđenu vidljivost kompaniji.

Sada, kako se stanje normalizira, drugi dio partnerstva može biti ispunjen – promocija iLOQ-a tokom utakmica NHL-ove Globalne serije koje će se igrati u Finskoj u novembru ove godine.

“Cilj našeg partnerstva s NHL-om bilo je povećanje svijesti o iLOQ brendu na ključnim evropskim tržištima dok se nastavljamo širiti na tržištu. S obzirom na to da je hokej na ledu, a posebno NHL, jedna od najpopularnijih globalnih sportskih liga širom svijeta, već smo uspješno došli do velike publike. S utakmicama Globalne serije, na kojima će igrati i neki domaći, finski igrači, privući ćemo interes medija širom svijeta i osigurati da iLOQ-ov brend bude vidljiv sa strane i u centru dvorane, donoseći nam mnogo više ʻnavijačaʼ i neograničene poslovne mogućnosti”, kaže Joni Lampinen, šef marketinga iLOQ-a.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *