Kontrola pristupa

Incedo Cloud: novi kontroler EAC-M90 za fleksibilniju kontrolu pristupa

U savremenom dinamičnom poslovnom ambijentu u kojem koegzistiraju uredi, proizvodni pogoni, prostori za rad i višenamjenski objekti, organizacije se suočavaju s nizom izazova, uključujući potrebu za agilnom kontrolom pristupa prilagođenom budućim potrebama. Uspon hibridnih i fleksibilnih režima rada i  potražnja za optimalnom iskoristivošću prostora traži od kompanija da pažljivo razmotre nabavku rješenja za upravljanje pristupom.

 Uz pravo rješenje, organizacije mogu bezbolno osigurati gotovo svaku ulaznu tačku koristeći offline elektronske brave ili online uređaje u realnom vremenu. Uz podršku za više akreditiva, Incedo Cloud korisnicima omogućava pristup određenim zonama koristeći pametne telefone, pametne ključeve i kartice kojima se zaštićeno upravlja preko jedinstvene fleksibilne i skalabilne platforme.

EAC-M90 Incedo Updater kontroler: bolja kontrola izvan mreže

EAC-M90 Updater kontroler menadžerima sigurnosti nudi potpunu kontrolu nad Aperio bežičnim bravama i ASSA ABLOY Signo čitačima. On podržava ažuriranje akreditiva, uključujući PULSE programabilne ključeve sa RFID podrškom, i tako omogućava da dozvole za pristup budu aktuelne u svakom trenutku.

Nakon integracije sa ASSA ABLOY Signo čitačem, svaki pristupni događaj pokreće Incedo sistem za vođenje evidencije o događajima, ažuriranje pojedinačnih dozvola za pristup ili validaciju akreditiva. To uključuje i naš asortiman pametnih kartica i ključeva bez baterija, uz iste akreditive koji rade sa povezanim/online i offline čitačima. Tako se podiže nivo sigurnosti u cijelom objektu.

EAC-M90 koristi HID Seos tehnologiju i OSDP v2.1.7 protokol za naprednu sigurnost u svakoj interakciji između akreditiva, sistema ažuriranja/kontrolera i sistema. Sa EAC-M90 i Incedo softverom, menadžeri sigurnosti i objekata postižu sveobuhvatnu i fleksibilnu kontrolu nad prostorom, bez potrebe za online sistemom.

Fleksibilnije upravljanje objektima

Menadžeri objekata koriste prednosti mogućnosti da nadgledaju više tipova uređaja i lokacija preko jedinstvenog sistema. Proširenje kontrole pristupa na dodatne pristupne tačke, bilo na mreži ili van mreže, odvija se na jednostavan i efikasan način, uz minimalnu obuku. Za veću fleksibilnost, Incedo Cloud centrala nudi sigurno upravljanje s bilo koje lokacije s internet vezom. Redovna i sigurna ažuriranja softvera u oblaku su automatizirana, što pojednostavljuje proces održavanja.

Još jedna značajna prednost Incedo Clouda je fleksibilnost koju nudi sigurnosnim menadžerima. Oni sada mogu implementirati online i offline upravljanje na različitim pristupnim tačkama unutar objekta. Na primjer, zaštićene pristupne tačke kao što su ulazi i sigurnosno osjetljiva vrata, npr. ona od laboratorija ili serverskih prostorija, imaju korist od kontrole pristupa u stvarnom vremenu. Zone s manjim sigurnosnim potrebama, poput soba za sastanke, koriste offline uređaje za isplativu kontrolu pristupa, bez potrebe za kablovima ili komunikacijskim čvorištima.

Incedo omogućava da se svim aspektima sigurnosti besprijekorno upravlja preko jedinstvenog i integriranog softverskog interfejsa. Pri tom se prednosti kontrole u realnom vremenu kombiniraju sa jednostavnom primjenom upravljanja elektronskim pristupom van mreže.

Implementacija Incedo kontrole pristupa je jednostavna. Kompanije biraju hardver iz širokog spektra ponude, uključujući novi kontroler za ažuriranje EAC-M90. Oni tako mogu dodati fleksibilnost svom sigurnosnom sistemu i kontrolirati gotovo svaku pristupnu tačku, uključujući vrata, serverske ormare, ormariće, prolaze i slično.

Uputstvo o kontroleru EAC-M90 možete preuzeti ovdje.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *