Intervjui

Intervju: Wolfgang Marzin, predsjednik i direktor, Messe Frankfurt

Sada smo partneri jedne visokoprofilne i etablirane manifestacije, što nam je, naravno, jako važno. Osim toga, do sada nismo bili manifestacijski prisutni u jugoistočnoj Evropi i ovaj potez ima za cilj da ojača naše regionalno prisustvo. U tom kontekstu, ključ uspjeha je saradnja s profesionalnim i pouzdanim partnerom u ovoj regiji kakav je firma Global Security

Razgovarao: Damir Muharemović

E-mail: redakcija@www.asadria.com

a&s Adria: G. Marzin, možete li se ukratko predstaviti našim čitaocima?

Marzin: Kao što, pretpostavljam, znate, ja sam Wolfgang Marzin, predsjednik i direktor kompanije Messe Frankfurt. Na poziciji direktora sam od 2010. Inače, već 25 godina radim u sektoru organizacije sajmova i izložbi, a iskustvo sam stjecao u njemačkim izložbenim centrima u Minhenu i Leipzigu, kao i u SAD-u u kompaniji Messe Düsseldorf North America.

a&s Adria: Prošli mjesec se dogodila važna stvar za sigurnosno tržište Jadranske regije – Adria Security Summit je potpisao ugovor s kompanijom Messe Frankfurt. Njemu će ubuduće podršku pružati Intersec kao jedan od najposjećenijih sajmova sigurnosti u svijetu. Zašto ste uključili Summit u svoj potrfolio sigurnosnih manifestacija?  

Marzin: Doista sam zadovoljan dogovorom koji smo postigli s organizatorima Adria Security Summita, odnosno firmom Global Security d.o.o. i radujem se našoj saradnji, u koju imam puno povjerenje. Sada smo partneri jedne visokoprofilne i etablirane manifestacije, što nam je, naravno, jako važno. Riječ je o atraktivnoj platformi za povezivanje, u okviru koje se tržišni akteri iz cijelog distributivnog lanca sigurnosnih tehnologija mogu upoznati i razmijeniti ideje i informacije. Osim toga, do sada nismo bili manifestacijski prisutni na području jugoistočne Evrope i ovaj potez ima za cilj da ojača naše regionalno prisustvo u tom sektoru. U tom kontekstu, ključ uspjeha je saradnja s profesionalnim i pouzdanim partnerom u ovoj regiji kakav je firma Global Security.

a&s Adria: Vaše mišljenje o Adria Security Summitu, njegovim prednostima, razvoju i regionalnom karakteru na području Zapadnog Balkana? 

Marzin: Summit je jedan vrhunski koncept. To je događaj koja kombinira sajam inovativnih proizvoda i rješenja te konferenciju uz učešće uglednih izlagača, čime se učesnicima daje sveobuhvatni uvid u najnovije trendove u ovom sektoru. Tu su prisutni i vodeći ljudi ključnih igrača u ovom sektoru, poput onih iz kompanija Honeywell, Bosch i Sony. Osim toga, manifestacija je odlična prilika za ostvarivanje kontakata. Smatram da direktni kontakti i njihovo uspostavljanje igraju sve važniju ulogu u našem digitaliziranom svijetu. Osim toga, činjenica da se Summit svake godine održava na drugoj lokaciji svjedoči da obuhvata više zemalja Zapadnog Balkana, uz naglasak na zemlju koja je u fokusu u konkretnoj godini. Mišljenja sam da je ovaj jasni regionalni fokus važna prednost kao savršen dodatak našim manifestacijama, koje su općenito međunarodnog karaktera.

a&s Adria: Možemo li našim čitaocima pojasniti na koji način će Adria Security Summit i Messe Frankfurt od ovog partnerstva imati koristi? 

Marzin: Mi ove godine prvi put pružamo podršku Summitu, koji se u septembru održava u Šibeniku, a koji će se ubuduće zvati „Adria Security Summit powered by Intersec“. U skladu s tim, Summit će biti integrisan u naše globalne aktivnosti u segmentu sigurnosti, protivpožarne zaštite i promocije brenda, što će podići nivo svijesti o ovom događaju. Mi ćemo pružiti konceptualnu podršku i zajednički promovirati naše događaje, od čega će obje strane imati koristi. Također, na Summitu ćemo imati informativni štand, na kojem ćemo predstaviti naših 11 manifestacija posvećenih sektoru sigurnosti i zaštite te ćemo na samoj konferenciji održati i predavanje.

Više o ovoj temi čitajte u printanom izdanju… 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *