Videonadzorni sistemi

Konsultanti za specifikacije kompanije ASSA ABLOY smanjuju troškove poljskog hotelijera

Kao investitor u nekretnine, Structure Capital ima za cilj da gradi zgrade koje kombiniraju izgled i funkciju sa maksimalnim povratom ulaganja (ROI). Da bi se to postiglo, „važno je…imati jasnu viziju svakog projekta.“*

U sektoru hotela i ugostiteljstva, ova vizija je usmjerena na korištenje moderne tehnologije za poboljšanje dizajna, funkcionalnosti i efikasnosti procesa gradnje.

Structure Capital primjenjuje strogi pristup kontroli i upravljanju troškovima kako bi se osiguralo da završeni objekti mogu ponuditi dovoljno atraktivan povrat uloženog. Kroz cijeli proces izgradnje, transparentnost tokova rada je nužna kako bi se postiglo da svaki relevantni dionik u svakom trenutku može pristupiti aktuelnim podacima ili informacijama o projektu.

Kako bi olakšali realizaciju ove vizije, u kompaniji Structure Capital projektovanje i izgradnja hotela vode se uz principe modeliranja informacija o zgradama (BIM). Njihov rad s BIM-om koordinira tim sa više od 10 godina iskustva, i to na više razvojnih projekata u sektoru.

Poznavanje BIM-a i specifikacija je od neprocjenjive važnosti za investitore u nekretnine

 Tim za BIM iz ASSA ABLOY Opening Solutions partner je kompanije Structure Capital koji na zahtjev klijenta može osigurati transparentne i ažurirane specifikacije za svako dostupno rješenje za vrata.

Efikasna specifikacija i razmjena informacija pojednostavljuju proces implementacije rješenja za više vrata iz ASSA ABLOY portfolija. Sveobuhvatan asortiman uključuje sisteme vrata, elektronske brave, elektroprihvatnike, inovativne zatvarače vrata i rješenja za kontrolu pristupa prilagođena ugostiteljskom sektoru.

„Naša specifikacija je povezana i ažurirana pomoću BIM modela“, kaže Andrzej Leszczyński, direktor za arhitekturu u Structure Capital.

BIM proces predstavlja kontinuirani dijalog i proces koji pomaže arhitektima, izvođačima, investitorima i vlasnicima projekata da rade zajedno. Kao vid saradnje obogaćen podacima BIM je više od upravljanja procesima tokom radova ili virtuelnog modeliranja.

Specifikatori iz kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions pružaju odgovarajuću podršku tokom cijelog BIM procesa. Njihovo specijalizirano znanje je uvijek dostupno arhitektima i klijentu, uključujući i posebne direktne sastanke o specifikacijama. Stručnost ASSA ABLOY timova u oblasti specifikacija pomaže u pojednostavljivanju složenog procesa koji inače oduzima mnogo vremena.

Digitalna saradnja pomoću Openings Studio softvera

 Openings Studio je namjenski dizajniran da isporuči specifikacije proizvoda za potrebe tekućih projekata zgrada. Ovaj intuitivni softverski paket brzo i precizno prenosi relevantne podatke o specifikacijama za vrata, okvire i sva ostala hardverska rješenja za vrata. Optimiziran je za rad s popularnim dizajnerskim programima uključujući Autodesk, Revit i Graphisoft Archicad. Tako se arhitektima štedi vrijeme a greške u specifikacijama svode na minimum.

Uvođenjem softvera, Structure Capital može povezati sve dionike u više timova preko ažuriranog i pravilno specificiranog modela dizajna. Softver bilježi svaku promjenu, tako da je stvari lako “premotati unatrag” kako bi se uporedile prethodne konfiguracije za svaki prolaz.

„Sa našim BIM konsultantima i softverom, menadžerima projekata i investitorima dajemo potrebnu tačnost i detalje,“ kaže Mateusz Budzisz, specijalista za specifikacije u ASSA ABLOY Opening Solutions Poljska. „To im pomaže u donošenju odluka koje utiču na upravljanje troškovima, kao i na svaki drugi ključni pokazatelj projekta.”

Saznajte više o partnerstvu sa konsultantima kompanije ASSA ABLOYY za modeliranje informacija o zgradama na assaabloy.com/pl/pl/solutions/topics/bim-specification

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *