Regija

Master BC donirao Dahuinu opremu UKC-u u Banjoj Luci

Master BC, regionalni distributer sigurnosne opreme i sistema, donirao je Dahuin sistem za precizno mjerenje tjelesne temperature Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, pridruživši se naporima u prevenciji epidemije koronavirusa, kao i mogućih budućih epidemija.

Zahvaljujući tome, zdravstvena ustanova u Banjoj Luci sada ima profesionalan sistem koji mjeri tjelesnu temperaturu osoba s udaljenosti tri metra, čime je smanjen rizik za medicinsko osoblje i sve posjetioce bolnice. Sistem se sastoji od termalne kamere, kalibratora (black body uređaj), AI snimača najnovije generacije, monitora i ostale prateće opreme.

Master BC u saradnji s Dahua Technologyjem, jednim od vodećih proizvođača rješenja iz područja videonadzora i IoT tehnologije, ugradio je naprednu i provjereno kvalitetnu tehnologiju, koja će omogućiti prepoznavanje osoba s povišenom tjelesnom temperaturom odmah pri ulasku u UKC RS-a.

Sistem se odlikuje velikom tačnošću od ±0,3℃ i kao takav garantuje medicinskom osoblju da s visokom pouzdanošću može na vrijeme identificirati i adekvatno medicinski zbrinuti osobe s povišenom temperaturom.

„Ovom se donacijom solidarno pomaže svima koji učestvuju na suzbijanju epidemije. Vjerujemo da zajedničkim snagama možemo doprinijeti povećanju sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine“, kažu iz Master BC-a.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *