Cyber sigurnost Objekti Softveri Stambena sigurnost Uredi / Poslovni prostori

McAfee zaštita u D-Linkovom Wi-Fi sistemu

COVR-2202 sada kombinira svjetski poznate sigurnosne mogućnosti sa sofisticiranom mesh Wi-Fi tehnologijom s ciljem sigurnijeg i praktičnijeg povezivanja
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: ivo.pavicic@dlink.com

D-Link, jedan od globalnih predvodnika u oblasti mrežnih rješenja, predstavio je inovativne sigurnosne mogućnosti svog AC2200 mesh Wi-Fi sistema (COVR-2202) s ciljem omogućavanja vrhunske Wi-Fi pokrivenosti i velike brzine mreže u kombinaciji s dodatnim sigurnosnim karakteristikama za ispunjavanje potreba savremenog pametnog doma. Integrisana McAfee zaštita dolazi s petogodišnjom pretplatom na Secure Home platformu i dvogodišnjom McAfee LiveSafe zaštitom te omogućava sveobuhvatnu sigurnost za svaki uređaj povezan s kućnom mrežom.

Roditeljska zabrana
Nove prijetnje i propusti se identificiraju i blokiraju zahvaljujući McAfeejevom Global Threat Intelligenceu, a njegove napredne kontrole za ograničavanje pristupa maloljetnicima omogućavaju roditeljima da djecu drže podalje od neprikladnog internetskog sadržaja. Štaviše, postojeći vlasnici mogu dodati tu funkcionalnost u svoj COVR-2202 jednostavnim ažuriranjem tvorničnog softvera (firmvera) na uređaju. Nove opcije dio su D-Linkovog proširanja McAfee zaštite u svojoj ponudi routera i kućnih Wi-Fi rješenja, što uključuje i nedavno predstavljene EXO pametne mesh Wi-Fi routere (DIR-1960, DIR-2660 i DIR-3060).

McAfee Secure Home platforma korisnicima omogućava potpunu kontrolu nad svojim uređajima, kao i blagovremenu obaviještenost te reagiranje na potencijalnu prijetnju. To uključuje sve uređaje koji se pokušavaju povezati sa zlonamjernim adresama, neidentificirane uređaje koji se pokušavaju pridružiti mreži, kao i opciju blokiranja svih novih uređaja koji se pokušavaju povezati na mrežu, a sistem radi i s Amazon Alexom. Dvogodišnja McAfee LiveSafe pretplata omogućava da se antivirusni softver instalira na neograničen broj računara, tableta i pametnih telefona.

Bez prekida i smetnji
COVR-2202 kombinira se s postojećim korisničkim routerom kako bi se kreirala proširena mreža koja radi bez problema sa svim uređajima u kući. Svaka mrežna tačka predstavlja Wi-Fi zonu velike brzine, koja korisnicima omogućava pokretanje zahtjevnih multimedijalnih aplikacija bilo gdje u kući. Smart Roaming tehnologija COVR-2202 uređaja, s MU-MIMO tehnologijom i pametnim automatskim optimiziranjem mreže, odgovorna je za responzivnu i praktičnu povezivost s kojom ćete moći uživati u streamingu i pozivima preko interneta iz svih kutaka svog doma bez prekida veze i kašnjenja. Ovaj sistem se sastoji od dvije AC2200 tri-opsežne Covr tačke, koje uklanjaju mrtve Wi-Fi uglove te omogućavaju brzu bežičnu vezu na udaljenosti do 550 metara. Glavne karakteristike COVR-2202 uređaja su:

– Tri-band AC220 – dva opsega od 5 GHz i jedan od 2,4 GHz s Wi-Fi brzinama do 866 Mbps i 400 Mbps respektivno
– Pametni backhaul – namjenski backhaul za opseg od 5 GHz za komunikaciju između Covr tačaka s ciljem optimizacije saobraćaja unutar cijele Wi-Fi mreže
– Pametni roaming – automatski se povezuje na najjači signal kako prelazite iz sobe u sobu
– MU-MIMO tehnologija – kreira snažnu, brzu i visokoefikasnu Wi-Fi mrežu koja podržava veći broj povezanih uređaja
– Proširiva mreža – Covr je prilagodljivo rješenje. Naprosto dodajte dodatne Covr tačke na mjestima na kojima vam treba dodatna mrežna pokrivenost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *