Videonadzorni sistemi

MOBOTIX S74: Brak performansi i inteligencije

Konica Minolta i MOBOTIX predstavili višemodularnu pametnu kameru kao nadogradnju videosustava platforme MOBOTIX 7
Piše: Vito Lalić, menadžer za razvoj poslovanja, Konica Minolta
E-mail: Vito.Lalic@konicaminolta.hr

Konica Minolta ponovno pomjera granice umjetne inteligencije proširujući funkcionalnost svoje MOBOTIX 7 platforme s najnovijim videosustavom MOBOTIX S74. Novi model kamera razvijen je prema IoT (Internet stvari) standardu, što znači da uređaj posjeduje svojevrsnu “digitalnu inteligenciju” pomoću koje obavlja posao i blagovremeno prikuplja potrebne podatke bez potrebe za intervencijom osoblja. Uz to, nova generacija kamere nudi vrhunske performanse putem četiri odvojena modula, što omogućava višu razinu fleksibilnosti od svih MOBOTIX videosustava do sada.

Diskretan dizajn
Na vizualnom planu S74 se besprijekorno utapa u okruženje zahvaljujući dizajnu kućišta, koje inzistira na diskreciji. Osim toga, može pristupiti svim prethodno instaliranim i integriranim aplikacijama za kamere i proširiti ih, kako tvrdi proizvođač, gotovo beskonačno. Ovo S74 čini izuzetno prilagodljivim i pogodnim za potrebe različitih tipova industrije. Kreativci iz MOBOTIX-a razvili su proizvod koji objedinjuje procesore posljednje tehnologije, savršenu cyber sigurnost, nenadmašivu kvalitetu slike u 4K UHD rezoluciji s optimiziranom tehnologijom širokog dinamičkog raspona (WDR) i senzorima prilagođenim za rad u slabo osvijetljenom prostoru. Sve to kako bi se kreiralo rješenje bez konkurencije glede učinkovitosti, funkcionalnosti i dizajna.

Među istaknutim karakteristikama S74 videosustava Konica Minolta izdvaja nove i naprednije 4K UHD module sa senzorima koji se automatski prilagođavaju dnevnom i noćnom režimu rada te mogu kreirati odličnu i oštru sliku uz vjernu reprodukciju boja. Mogućnost kreiranja jasne slike čak i u uvjetima slabog osvjetljenja igra važnu ulogu u aplikacijama za identifikaciju vozila i ljudi. Uz to, S74 prepoznaje promjene i razlike u temperaturi (u rasponu od -40 do 550 °C) na velikoj udaljenosti i predstavlja “sve u jednom” rješenje za videonadzor uz oznaku “napravljeno u Njemačkoj”. S obzirom na to da potrebe za sigurnošću rastu u eri pandemije koronavirusa, kamere poput ove pokazale su se kao bitan alat u suzbijanju pandemije i jačanju sigurnosti u svim sferama života.

Svijetla budućnost
Inače, MOBOTIX 7, bliski predak S74 platforme, nastao je kao rezultat partnerstva MOBOTIX-a i Konica Minolte. Nakon što je 2016. godine Konica Minolta preuzela većinsko vlasništvo nad tvrtkom MOBOTIX, uslijedio je nagli rast njihove baze kupaca, naročito u Europi. Yuji Ichimura, izvršni direktor Konica Minolte, nazvao je MOBOTIX vrijednim strateškim partnerom uz čiju je potporu ostvaren znatan napredak u zajedničkom razvoju. Ovaj poslovni savez je u studenom 2019. urodio plodom u vidu platforme pametnog rješenja MOBOTIX 7 i M73 IoT kamere, na kojoj je ono primijenjeno. Prema riječima proizvođača, tadašnja generacija MOBOTIX kamera napravila je veliki korak naprijed u tehnologiji i ponudila niz novih funkcija i aplikacijskih rješenja utemeljenih na dubokom učenju, otvarajući nove mogućnosti koje nadilaze tradicionalno poimanje videosigurnosti.

Još jedna od ključnih značajki ovog videonadzornog rješenja, koja je i bila jedan od preduvjeta za njezin daljnji razvoj, jeste i otvorenost MOBOTIX 7 za aplikacije koje su razvile partnerske tvrtke, ali i sami korisnici. Ova orijentiranost na korisnike, otvorenost ka neograničenim mogućnostima te rast u smjeru koji diktiraju potrebe samih korisnika postavili su temelj stalnog rasta i razvoja. Plod ovih napora je novi videosustav MOBOTIX S74, koji obećava svijetlu budućnost partnerstva i zajedničkih planova MOBOTIX-a i Konica Minolte.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *