Svijet

Motorola kupila kompaniju specijaliziranu za sigurnost u maloprodaji

Motorola Solutions je kupila Envysion, ponuđača rješenja za videonadzor i poslovnu analitiku za restorane brze hrane i maloprodaju.

Envysion su 2006. osnovali rukovodioci Level3 Communicationsa, a nudi cloud rješenja koja integrišu videonadzorne sisteme s podacima o prodaji kako bi prepoznali potencijalno lažne transakcije i prodajne obrasce i aktivnosti u prodavnicama bez potrebe za pregledanjem sati videozapisa.

“Kombinacija videa i analitike nastavlja igrati moćnu ulogu u podršci sigurnosti preduzeća. S Envysionom ćemo donijeti veću operativnu efikasnost i sigurnost za veliku industriju restorana i maloprodajnih lanaca širom SAD-a, proširujući naše prisustvo i jačajući našu strategiju kao globalnog lidera u cjelovitim videosigurnosnim rješenjima”, rekao je Greg Brown, predsjednik i izvršni direktor Motorola Solutionsa.

“Uzbuđeni smo što smo se pridružili Motorola Solutionsu i radujemo se unapređenju inovativnih rješenja koja isporučujemo našim klijentima. Zajedno ćemo nastaviti graditi portfolio Motorolinih rješenja za videonadzor i kontrolu pristupa”, rekao je Matt Umscheid, izvršni direktor Envysiona.

Uslovi transakcije nisu objavljeni.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *