Svijet

Motorola sklopila veliki ugovor s njemačkom mornaricom

Savezni ured za opremu, informacijsku tehnologiju i podršku (BAAINBw) njemačke vojske odabrao je Motorola Solutions za opremanje 16 brodova i platformi za obuku sigurnim digitalnim radiokomunikacijama.

Ugovor vrijedan 82,3 miliona dolara podrazumijeva isporuku komunikacijske opreme brodskom osoblju odgovornom za sigurnost posade i operativnu spremnost plovila.

Motorola Solutions će uvesti digitalnu zemaljsku mobilnu radiomrežu (TETRA) na svih 16 plovila i integrisati ih u postojeću IT infrastrukturu mornarice. Novo rješenje pružit će sigurnosnom osoblju na brodu uvid u operativni status u stvarnom vremenu svake mornaričke platforme, a TETRA prijenosne radiostanice omogućit će trenutnu komunikaciju između timova.

“Uspješne pomorske operacije ovise o planiranju, preciznosti i pouzdanoj komunikaciji koja je dokazano uspješna u ovakvim kritičnim operacijama”, rekao je Mark Schmidl, viši potpredsjednik Motorola Solutionsa.

Novi digitalni radijski sistem mornarice bit će interoperabilan s komunikacijskim mrežama njemačkih oružanih snaga i svih drugih organizacija za javnu sigurnost te zemlje. Omogućit će to njihovu uspješnu saradnju u kriznim situacijama kada je međuresorna komunikacija neophodna.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *