Svijet

Dahua Technology predstavila pametnu interaktivnu ploču DeepHub za kvalitetnije video konferencije

Kompanija Dahua Technology, vodeći svjetski ponuđač pametnih rješenja i usluga fokusiranih na video i Internet stvari (IoT), predstavila je svoju Dahua DeepHub pametnu interaktivnu ploču – IFPD (interaktivni zaslon s ravnim ekranom). Radi se o uređaju koji je dizajniran za savremene prostorije za sastanke i komunikaciju na daljinu. Na temelju modernih korisničkih potreba za digitalnom transformacijom, Dahua Technology već godinama istražuje tržište video konferencija i koristi svoj tehnološki i inovacijski kapacitet za opremanje Dahua DeepHub ploče pristupačnim korisničkim sučeljem, bežičnim 4K zaslonom, pojednostavljenom instalacijom, tehnologijom pisanja na ekranu osjetljivom na dodir i drugim inteligentnim funkcijama. Ova ploča nudi pametno, učinkovito i saradnički orijentirano iskustvo vođenja video konferencija u doba AIoT-a odnosno Vještačke inteligencije stvari.

Dahua DeepHub podržava bežičnu projekciju s laptopa, tableta, mobilnog telefona i dr., bez obzira na operativni sistem. Projekcija je podržana sa do 9 terminala istovremeno, što olakšava proces postavljanja i otklanja potrebu za nepraktičnim kablovima u prostoriji za sastanke. DeepHub posjeduje 4K UHD LED ekran sa direktnim prikazom (DLED) sa tehnologijom protiv odsjaja. Tako projekcija postaje jasna u jednakoj mjeri kao HD televizor, što značajno poboljšava iskustvo sastanka i učinkovitost.

Ovaj uređaj je opremljen tehnologijom Zero Air Gap koja otklanja zrak između dodirne ploče i LCD modula kako bi se smanjile refleksije i poboljšala čitljivost. DeepHub podržava osjetljivost pisanja uz nagib sa vremenskim kašnjenjem od samo <35ms, pružajući fluidno iskustvo pisanja slično onom na papiru. Sistem podržava i više inteligentnih načina pisanja uz istovremeno pisanje na do 20 tačaka na ekranu. Ove su funkcije savršene za razmjenu ideja jer više članova tima može istovremeno dijeliti i predstavljati svoje ideje na ploči.

Osim toga, ova inteligentna ploča nudi i alate za pisanje, uključujući olovku, gumicu i oblike. Veličina slike može se podesiti gestikulacijom dva prsta, uz funkciju povlačenja i pomicanja po ekranu. U slučaju da vam je potreban dodatni prostor ili stranice, Dahua DeepHub podržava proširenje veličine stranice i umetanje dodatnih stranica. Nakon sastanka, sve datoteke se mogu podijeliti jednostavnim skeniranjem QR koda ili putem emaila.

Dahua DeepHub nudi direktnu komunikaciju licem u lice, omogućavajući sudionicima sastanka da ostvare daljinsku interakciju i razmjenjuju sadržaje. Ova interaktivna tabla ima opcionalni odvojivi PC modul sa Windows operativnim sistemom koji podržava standardni softver za video konferencije drugih proizvođača. LPH-C modeli opremljeni su ugrađenom 4K kamerom sa vidnim poljem do 104 ° (H) i izobličenjem objektiva <5%. Zahvaljujući tome, oni mogu zabilježiti živopisne detalje i isporučiti video zapise visokog kvaliteta čak i u relativno velikoj prostoriji za sastanke. Tu su i ugrađeni zvučnici i mikrofon koji mogu pokriti svesmjerni radijus do 8 metara.

Dahua DeepHub pametna interaktivna ploča (s prenosivim postoljem)

U slučaju nestanka električne energije, modul za zaštitu jamči kontinuirano napajanje kako bi se spriječio gubitak podataka. Podržano je i zaključavanje pomoću otiska prsta odnosno sigurnosna funkcija koju slični modeli na tržištu obično nemaju. Ova funkcija će osigurati da se samo ovlašteni korisnici mogu prijaviti na uređaj, što pomaže u zaštiti internih informacija i sadržaja za konferencije. Dijeljenje datoteka također posjeduje funkciju šifriranja za sigurnu razmjenu informacija.

Uz mnoštvo funkcija koje zadovoljavaju različite potrebe korisnika, Dahua DeepHub pametna interaktivna ploča podiže video konferencije na kvalitativno viši nivo. Ovaj model otklanja česte probleme s tradicionalnom organizacijom konferencija, koristeći Dahuin kapacitet za inovacije i tehnologiju. Zato je ovaj model značajno bolja alternativa u odnosu na zastarjelo i nepraktično postavljanje projektora na bijeloj ploči. Sa svojom misijom „omogućavanja sigurnijeg društva i pametnijeg življenja“, kompanija Dahua Technology nastavit će se fokusirati na „inovacije, kvalitetu i uslugu“ kako bi služila svojim partnerima i korisnicima širom svijeta.

Više o najnovijoj tehnologiji i inovacijama u sigurnosnoj industriji možete potražiti na našem Dahua Blogu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *