Svijet

Axis lansirao multifunkcionalnu nadzornu kameru

Axis Communications predstavio je višenamjensku kupolastu kameru koja kombinuje oštar i jasan video, dvosmjernu audiokomunikaciju, analitiku i LED indikatore kako bi pomogla u poboljšanju sigurnosti i operativne efikasnosti kroz optimizaciju resursa putem proaktivnog nadzora. Naprimjer, može se koristiti za posmatranje pacijenata ili daljinsko otkrivanje i reagovanje na besciljno zadržavanje u prodavnicama.

Q9307-LV kamera dolazi s analitikom koja registruje kašljanje i stresne glasove, što dodaje dodatnu zvučnu dimenziju aktivnom upravljanju incidentima. Također je odlično rješenje za daljinski nadzor i komunikaciju. S Axis Live Privacy Shieldom moguće je daljinski pratiti aktivnosti i istovremeno čuvati privatnost. Osim toga, kamera posjeduje i LED indikatore, kao i Audio LED, tako da je jasno kada snima ili kada se koristi audio.

S Lightfinder 2.0, Forensic WDR opcijom i optimiziranim IR-om, pruža oštar kvalitet slike rezolucije 5 MP u bilo kojim uslovima osvjetljenja. Posjeduje četiri ugrađena mikrofona te zvučnik s funkcijom eliminacije eha, što ovaj “sve u jednom” uređaj čini idealnim za jasnu dvosmjernu audiokomunikaciju i prijenos i primanje zvuka čak i s udaljenih lokacija. Axis Edge Vault, platforma za kibernetičku sigurnost, štiti uređaj i osjetljive podatke od neovlaštenog pristupa.

Ova višenamjenska kamera je cjenovno prihvatljivo i efikasno rješenje, koje se jednostavno i ugrađuje. Otporna je na vandalizam i može izdržati svakodnevno brisanje hemijskim sredstvima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *