Svijet

Digitalna konferencija Axis Talk 2020

Axis Talk 2020, prva mrežna konferencija u istočnoj Evropi, održaće se 25. juna 2020. na četiri jezika – engleskom, češkom, poljskom i ruskom. Pored ostalih sadržaja, cjelodnevni program ponudit će i obraćanje Martina Greena, izumitelja prve IP kamere i suosnivača kompanije Axis Communications, kao i drugih međunarodnih stručnjaka.

Axis Communications uvodi novi format događaja za cijelu istočnu Evropu – digitalnu konferenciju koja se organizira na internetu. Ona će se održati 25. juna, u periodu od 9.50 do 16.00 sati (UTC +1). Učesnici se mogu registrirati za pojedinačne sesije ili provesti cijeli dan na internetskoj konferenciji.

Sve što je važno u svijetu sigurnosti, videonadzora i IP tehnologija

Ova internet konferencija namijenjena je ne samo partnerima kompanije Axis i sistem integratorima, nego i svim zainteresiranim krajnjim korisnicima. Na njoj će se predstaviti najnovije informacije o IT i sigurnosnim rješenjima, pametnim IP tehnologijama i industriji videonadzora.

Glavne prezentacije obuhvatit će sljedeće teme:

10.00–10.20
Evolucija sigurnosnog Interneta stvari – razgovor o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti
Kakvi su bili počeci Interneta sigurnosnih stvari? S čim se danas suočavamo i šta nas očekuje u budućem razvoju? O tim će temama razgovarati Martin Gren i Magnus Zederfeldt

11.00–11.30
Analitika vještačke inteligencije (AI) u industriji videonadzora
Vještačka inteligencija i duboko učenje su izvor mogućnosti za video analitiku nove generacije. Očekivanja od mnogih slučajeva primjene su vrlo velika, pa čak i pretjerana. Kako iskoristiti nove mogućnosti za sistemska rješenja i veću efikasnost operatera i uskladiti ih s ovakvim očekivanjima?

13.40–14.10
Cjelovita videonadzorna rješenja kompanije Axis
Predstavljamo prednosti cjelovitih rješenja kompanije Axis, s naglaskom na AXIS Camera Station tehnologiju. Predstavit ćemo i seriju Axisovih mrežnih videosnimača, demonstrirati jednostavnost upotrebe i posebne mogućnosti, s akcentom na način na koji vam AXIS Site Designer može pomoći da lako dizajnirate svoje rješenje.

14.50–15.20
Zvuk u službi sigurnosti – ojačajte svoju videonadzornu ponudu pomoću tehnologije IP zvuka

Zanima vas odvraćanje od zločina kroz neposredan razgovor s uljezom? Da, i to je moguće. Mnogo je situacija u kojim mrežni zvuk može unaprijediti sigurnosna rješenja. Upoznajte se s mrežnim zvukom i njegovim prednostima.

Cjelokupni program konferencije Axis Talk 2020 i besplatna prijava dostupni su na web stranici konferencije

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *