Sajmovi

Ne propustite najveći ISE do sada

Integrated Systems Europe, najprestižniji svjetski sajam za profesionalnu audio-vizuelnu industriju i integraciju sistema, održat će se u Fira Barcelona Gran Via konferencijsko-izložbenom centru od 30. januara do 2. februara 2024. godine.

Očekuje se da će jubilarna 20. godišnjica biti najveći događaj do sada jer ISE slavi dvije decenije izvrsnosti. Svake godine događaj okuplja profesionalce, inovatore i mislioce iz različitih sektora iz cijeloga svijeta.

Dvadeset godina inovacija

Putovanje ISE-a od skromnih početaka u Ženevi do statusa nezaobilaznog događaja kakav je danas izvanredna je priča o uspjehu. Tokom posljednje dvije decenije ISE je djelovao kao katalizator za revolucionarne tehnološke inovacije, poticao je povezivanje i dijaloge te podigao industriju integracije sistema do novih visina.

“Dvadeseta godišnjica ISE-a bit će naš najveći događaj dosad: izlagački prostor je već 17% veći nego prošle godine, imamo dvije nove dvorane, više od 80 potvrđenih novih izlagača te nekoliko posebnih programa i atrakcija kojima ćemo obilježiti ovu priliku, uključujući i potragu za blagom. Također planiramo niz posebnih aktivnosti širom Barcelone, uključujući proširenje saradnje s festivalom osvjetljenja Barcelona Llum”, kazao je Mike Blackman, upravni direktor ISE-a.

Zona za stambene i pametne zgrade

Ključni sektor za ISE su pametne zgrade, koje se kontinuirano razvijaju kako bi zadovoljile potražnju za većom povezanošću, efikasnom upotrebom energije i integrisanim tehnologijama. U zoni za stambene i pametne zgrade u dvorani broj 2 bit će predstavljena najnovija rješenja za kreiranje udobnih i sigurnih pametnih zgrada. Tehnologije u ovoj specijaliziranoj oblasti uključuju automatizaciju zgrada, sigurnost i nadzor, kontrolu pristupa, rezervaciju prostorija, softver za daljinsko praćenje i upravljanje, audiotehnologije i kontrolu osvjetljenja.

Osam tehnoloških zona na ISE-u pružaju posjetiocima cjelovit spektar profesionalnih audio-vizuelnih i integrisanih sistema za svaku primjenu:

  • Osvjetljenje i postavljanje scene (dvorana 1)
  • Stambene i pametne zgrade (dvorana 2)
  • Unificirane komunikacije i tehnologija za obrazovanje (dvorana 2)
  • Višestruke tehnologije (dvorane 3, 4 i 5)
  • Proizvodnja i distribucija sadržaja (dvorana 4)
  • Digitalna signalizacija i DooH (dvorana 6)
  • Audio (dvorana 7)
  • ISE doživljaj zvuka s demo prostorijama za audio (dvorana 8)

Konferencijski program

Posjetioci mogu očekivati niz demonstracija, zanimljivih govornika i inspirirajućih panel-diskusija s osam specijaliziranih konferencija koje će se održati tokom manifestacije.

Konferencija o pametnim zgradama, koja se održava već deset godina, otvorit će vrata u utorak 30. januara kao dio sveobuhvatnog programa ISE-a. Ova cjelodnevna konferencija namijenjena je profesionalcima koji rade u građevinskom sektoru. Poslušajte predavanja građevinskih inžinjera, direktora agencija za nekretnine, arhitekata, sistem-integratora, IT/AV stručnjaka i drugih. Saznajte više o primjerima pametnih zgrada i prezentacijama vodećih tehnoloških rješenja za unutrašnjost pametnih zgrada, domova i ureda.

Summit za nadzorne sobe

Summit za nadzorne sobe također se održava u 30. januara i idealan je za profesionalce sigurnosti koji rade u različitim vertikalnim tržištima, uključujući energetiku, transport, vladu i javne usluge.

Dalje od izložbenog prostora, iskoristite priliku da istražite prelijepi grad Barselonu na potpuno drugačiji način na Llum BCN, Festivalu svjetlosnih umjetnosti, koji sponzorira ISE. Nakon sumraka uputite se u urbani kvart Poblenou, koji će se transformirati svjetlosnim projekcijama, instalacijama i svjetlosnim skulpturama savremenih umjetnika.

Ne propustite najveći ISE do sada!

Čitaoci a&s Adrije mogu osigurati besplatnu registraciju za ISE 2024 koristeći kod: asadriamag

Registracija za ISE 2024 već je otvorena.

Posjetite www.iseurope.org kako biste dobili najnovije informacije ili se možete informisati putem naših društvenih mreža:

Instagram: @ise_show

LinkedIn: Integrated Systems Europe (ISE)

X: @ISE_Show

Facebook: @Integrated Systems Europe

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *