Sajmovi Svijet

Sicurezza spremna za goste iz svijeta sigurnosti

Vodeći italijanski sajam sigurnosti Sicurezza održat će se u kompleksu Fiera Milano od 15. do 17. novembra 2023. godine. Više od 80% izložbenog prostora već je rezervisano, a registrovano je preko 250 kompanija iz dvadeset zemalja. Među njima je 30% novih učesnika, a ostatak su brendovi koji su ranije izlagali na sajmu. Zastupljeni su svi sektori tržišta, što potvrđuje važnost Sicurezze za razvoj poslovanja, umrežavanje i stručno usavršavanje.

Kada je riječ o posjetiocima, posebno je izraženo prisustvo gostiju iz istočne Evrope, mediteranske regije, Bliskog istoka te sjeverne i južne Afrike. Online prodaja ulaznica za sajam Sicurezza 2023 dostupna je na https://www.sicurezza.it/en.

Digitalizacija, integrisani i korisniku prilagođeni inteligentni sistemi naći će se u fokusu ovogodišnjeg izdanja. Cilj je profesionalcima predstaviti različite oblasti iz cijele industrije – od videonadzora, protivprovale i prevencije požara do kontrole pristupa i cyber sigurnosti – i omogućiti im da razmjenjuju iskustva i uspostavljaju poslovne kontakte.

Kao i na ranijim izdanjima sajma, program obuke će biti dodatno obogaćen kao jedinstvena prilika za učenje o najnaprednijim rješenjima, stjecanje novih vještina i stručnih znanja te praćenje trendova, regulativa i scenarija primjene.

Sicurezza 2023 će biti dio programa nazvanog Milan International Building Alliance, koji obuhvata četiri različita događaja. Prvi je Global Elevator Exhibition, koji je posvećen horizontalnoj i vertikalnoj mobilnosti, zatim ME-MADE Expo, vodeći italijanski događaj iz oblasti građevinarstva, te Smart Building Expo, koji je posvećen automatizaciji kuća i zgrada i tehnološkoj integraciji. Na kraju, tu je i Sicurezza, vodeći italijanski sajam i jedan od prvih događaja u Evropi posvećen sigurnosti i protivpožarnoj zaštiti.

Zajednički imenitelj za ovu globalno važnu manifestaciju uključuje rješenja, materijale i tehnologije koje se u spomenutim sektorima koriste za projektovanje, izgradnju i obnovu zgrada, uz fokus na inovacije, energijsku efikasnost i održivost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *