Svijet Vijesti

Njemačka policija naručila nosive kamere

Motorola Solutions će opremiti njemačku federalnu policiju Si500 uređajem, spojem nosive kamere, radijskog prijemnika i mikrofona, koji posjeduje i softver za digitalno upravljanje dokazima.

Tehnologija će pomoći policajcima da unaprijede istrage incidenata, a građanima da budu zaštićeniji. Motorolin Si500 kombinuje nosivu kameru, prijemnik koji se spaja na policijski dvosmjerni radio i pametni interfejs, smanjujući broj uređaja koje policijski službenici moraju nositi tokom patrola. Kao dio ugovora, 2.300 Si500 uređaja bit će isporučeno do kraja 2020. godine. Oni će upotpuniti Motoroline Tetra digitalne dvosmjerne radiouređaje koje već koristi njemačka savezna policija.

Motoroline nosive kamere su jednostavne za upotrebu i pružaju pouzdanu glasovnu komunikaciju te video i audio snimanje. Podaci se sigurno pohranjuju u sistemu za digitalno upravljanje dokazima, čuvajući ih netaknutim od izuzeća do sudnice.

“Službenici za provedbu zakona suočavaju se sa sve većim izazovima kako bi učinili građane sigurnim. S našim globalno provjerenim, sigurnim i pouzdanim komunikacijskim rješenjima pomažemo organima reda da rade najbolje što mogu u važnim trenucima“, rekao je Axel Kukuk, menadžer Motorola Solutionsa za Njemačku. “Naš Si500 prijemnik s integrisanom kamerom najbolje je rješenje u klasi za rješavanje ovih izazova i povećanje sigurnosti policije i građana.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *