Svijet Vijesti

ASSA ABLOY kupila 93 posto dionica Agta Recorda

ASSA ABLOY sklopila je dogovor s Agta Recordom o kupovini 54 posto dionica te švicarske kompanije za 502 miliona eura. Uz ranije akviziranih 39 posto, ovime će ASSA ABLOY postati vlasnik 93 posto kapitala i većinu glasova u Upravi Agta Recorda te će otvoriti tender za kupovinu preostalih sedam posto.

Kompanija Agta Record je etablirani proizvođač automatskih ulaznih sistema za pješake. Sjedište joj je u švicarskom Fehraltorfu i ima 2.600 zaposlenih. U 2018. godini ostvarila je prodaju od 374,4 miliona eura. U okviru svoje djelatnosti pokriva projektovanje, proizvodnju, marketing, instalaciju i održavanje velikog raspona automatskih vrata. Svoje proizvode i usluge nudi širom svijeta, a direktno je, preko podružnica, prisutna u 17 zemalja.

“Drago mi je što mogu poželiti dobrodošlicu Agtu Recordu i njegovim zaposlenicima u ASSA ABLOY grupaciju. Uvjeren sam da će ASSA ABLOY biti veoma dobar dom za Agta Record, koji Grupi dodaje važne kompetencije, proizvode i usluge i time utvrđuje našu poziciju na konkurentnom tržištu automatizacije ulaza, na kojem je naša prodaja porasla sa 283 miliona eura u 2008. na dvije milijade i 266 miliona eura u 2018. godini“, kazao je Nico Delvaux, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije ASSA ABLOY.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *