Svijet Vijesti

Bivša Honeywellova kompanija imenovala distributera za Evropu

U dogovoru s Honeywellovom nedavno odvojenom kćerkom kompanijom Resideo, Tech Data je odabran kao panevropski distributer tog preduzeća. Tako će Tech Data distribuirati kompletnu liniju Honeywellovih kućnih “uradi sam” i lako ugradbenih pametnih sigurnosnih rješenja.

Proizvodi Residea koriste snagu konektivnosti kako bi domove učinili udobnijim, sigurnijim i energetski efikasnijim. Asortiman obuhvata pametne termostate, kućne kamere i sigurnosne sisteme te detektore curenja i zamrzavanja vode. Proizvodi se lako integrišu s najčešće korištenim sistemima za kućnu automatizaciju, uključujući Amazon Alexu, Apple Homkit, Google Home i Samsung Smartthings.

Jennifer Bonuso, generalna direktorica za potrošačku elektroniku kompanije Resideo, rekla je: „Resideo proizvodi su već u 150 miliona domova, a imamo više od stotinu godina u zadovoljavanju potreba za udobnošću, sigurnošću i ostalim potrebama ljudi. Ovaj ugovor s Tech Datom ojačat će našu poziciju na evropskom maloprodajnom tržištu za potrošačku elektroniku jer nam daje pristup široj populaciji potrošača, koji više vole kupovati proizvode od vodećih trgovaca.

U oktobru 2018. godine Resideo je postao nezavisna kompanija, odvojena od Honeywella, ali s dugogodišnjom licencom za Honeywellove proizvode namijenjene za domove.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *