Kontrola pristupa

Aperio bežične brave štite kancelarije u Italiji bez kablova

H-Farm se dokazao kao preduzeće koja podržava inovacije i kreativnost u evropskim startup kompanijama. Kompanija se fokusira na razvoj vještina, nove pristupe obrazovanju i digitalnu transformaciju. Njen najnoviji projekat transformacije uključuje sistem kontrole pristupa za vlastite kancelarije.

Kompaniji H-Farm je zatrebalo rješenje za pojednostavljeno upravljanje pristupom za veliki broj ljudi koji se nalaze na rastućem broju lokacija i zgrada. H-Farm se suočava s velikim prometom korisnika zbog redovnog pridruživanja novih kompanija i organiziranja i do 300 događaja godišnje. Sve nove brave su morale proširiti postojeći Axis sistem, ali bez dodatnog usložnjavanja svakodnevnog upravljanja.

Kako bi zadovoljili svoje potrebe, u H-Farm su odabrali kombinaciju Aperio kvaka, sigurnosnih brava i maski, od kojih se svaki uređaj morao jednostavno prilagoditi tako da svakodnevne aktivnosti u kancelarijama ne budu ometane složenim instalacijama. Do sada je na više lokacija H-Farma u sjevernoj Italiji postavljeno 40 Aperio Online H100 bežičnih kvaka, šest Aperio Online L100 bežičnih brava i četiri Aperio Online E100 bežične maske.

Sve brave sa baterijskim napajanjem iz serije Aperio su bežične, tako da se vrata unutar H-Farma ne moraju povezivati neuglednim kablovima. Budući da Aperio nudi široki spektar uređaja sa baterijskim napajanjem, H-Farm može odabrati preciznu bežičnu bravu za svaku primjenu: L100 brava štiti vrata sa visokim sigurnosnim zahtjevima dok su robusne H100 kvake pogodne za unutrašnja vrata sa velikim protokom korisnika.

Nova bežična kvaka
Unutrašnja vrata H-Farma su zaštićena novom bežičnom kvakom Aperio H100 koja je proglašena za Intersecov proizvod godine za kontrolu pristupa u 2018. godini. Aperio H100 nudi svu fleksibilnost i pristupačnost Aperio bežične kontrole pristupa unutar jedne tanke i pametno dizajnirane kvake. Standardni utori za baterije unutar nje znače da ova kvaka ne zauzima puno prostora. Tim dizajnera iz ASSA ABLOY ugradio je elektroniku u kvaku na vanjskoj strani vrata, bez ugrožavanja sigurnosti.
Dizajn je postao glavna atrakcija modela H100. H-Farm je tražio da se korišteni uređaji stope sa savremenom arhitekturom njihove nove zgrade H-Campus, vrijedne 101 milion EUR. „Aperio hardver za bežičnu kontrolu pristupa je robusan, posjeduje lijep dizajn i savršeno se uklapa u naše okruženje i rješava naš problem sa pristupom“, kaže Alberto Aldrigo iz H-Farma.
H100 i drugi Aperio uređaji se lako instaliraju. Za H100 vam trebaju samo dva vijka. U budućnosti, to će omogućiti H-Farmu da lako uključi nove objekte u jedinstveni pristupni sistem kako se on bude širio na nove lokacije. H100 je kompatibilan sa oko 90% vrata sa dva glavna modela: jedan za vrata koja se otvaraju lijevom rukom, a drugi za ona za desnu ruku.
„Aperio H100 takođe omogućava korisnicima da dodaju više vrata svom rješenju za kontrolu pristupa, jer je cijena po vratima niža“, kaže Tania Amico, menadžer prodaje za seriju Aperio u ASSA ABLOY Italija.
Bezbolna integracija
Otvorena arhitektura u osnovi Aperio uređaja omogućila je jednostavnu online integraciju sa postojećim Axis sistemom preko PRYSM AppControl softvera. Daljinsko upravljanje preko jedinstvenog centralnog softverskog interfejsa odvija se neometano, što olakšava upravljanje sistemom.

„PRYSM AppControl softver omogućava integraciju Axis sistema sa Aperiom“, kaže Piergianni Marana, voditelj ključnih klijenata u kompaniji Axis. „AXIS A1001 kontroler vrata temelji se na otvorenom hardveru, što olakšava instaliranje i konfiguriranje Aperio bežičnih brava.”

Aperio RS-485 Hub centar upravlja sa do osam Aperio brava u tipičnom rasponu od 15 do 25 metara i uz komunikaciju sa administrativnim sistemom preko snažnog AXIS A1001 IP mrežnog kontrolera. Jedan AXIS A1001 kontroler vrata može upravljati jednim ožičenim vratima i jednim Aperio Hub centrom, sa do devet vrata po centru. AES 128-bitna enkripcija osigurava sigurnu komunikaciju između brava i sistema. Online Aperio integracija menadžerima objekata u realnom vremenu daje informacije o situaciji u odgovarajućim prostorima.

Aperio brave su bežične, tako da nema potrebe za skupim i dugotrajnim instalacijama kablova. AXIS A1001 koristi Power over Ethernet (PoE) napajanje, što eliminiše potrebu za kablovima za napajanje kontrolera. Ako se potrebe unutar objekta promijene, tj. ako menadžeri u H-Farmu žele kontrolisati pristup za veći broj vrata ili uključiti nove prostorije u svoj sistem kontrole pristupa, instalateri mogu brzo, efikasno i lako postaviti Aperio brave i integrisati vrata sa AXIS Entry Manager kontrolnim sistemom.

Saznajte više o tome kako Aperio pomaže kompanijama da prošire svoj sistem kontrole pristupa na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *