Regija Vijesti

U borbi protiv krađe saobraćajnih znakova i opreme

Od puštanja u saobraćaj autoputa E 661 Gradiška – Banja Luka 2011. godine saobraćajni znakovi i oprema na toj dionici stalno su na meti lopova i vandala.

“Na meti lopova najčešće su saobraćajna signalizacija, znakovi, table, kilometarske oznake i smjerokazni stubovi, zaštitna žičana ograda sa obje strane autoputa, slivničke rešetke i poklopci šahtova, te elementi odbojne zaštitne ograde autoputa i paneli sa zidova za zaštitu od buke”, navodi se u saopćenju Javnog preduzeća Autoputevi RS-a.

Nadležni u Odjeljenju za održavanje Sektora za tehničke poslove svakodnevno su na terenu, evidentiraju sve promjene na autoputu. Svaka krađa prijavljena je policiji. Za sada nema informacija jesu li počinoci pronađeni.

U JP “Autoputevi RS-a” odlučni su da videonadzorom riješe problem učestalih krađa na dionici Gradiška – Banja Luka. Kamerama će se upravljati iz Centra za održavanje i kontrolu saobraćaja u Laktašima.

Završetkom projekta pod videonadzor bit će stavljen spomenuta dionica, što će, kako se nadaju Autoputevima, olakšati otkrivanje ili sprečavanje kradljivaca i zaštitu javne imovine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *