Regija Vijesti

SEECSA kreće s certificiranjem menadžera korporativne sigurnosti

Predsjednici udruženja menadžera sigurnosti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije, koji čine Upravni odbor Asocijacije menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA), na sastanku na Brdu kod Kranja dogovorili su pokretanje projekta certificiranja menadžera korporativne sigurnosti

Certifikat će priznavati sve nacionalne asocijacije, a nosilac cjeloživotnog obrazovanja bit će SEECSA i Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj – Business Security Academy iz Zagreba.

Program će se sastojati iz šest modula: Arhitektura korporativne sigurnosti, Upravljanje rizicima, Procesne funkcije menadžmenta sigurnosti, Interna korporativna istraživanja i poslovno obavještajna djelatnost, Informacijska i kibernetička sigurnost te Krizni menadžment.

Da bi polaznici stekli Certifikat menadžera korporativne sigurnosti, morat će polagati modul po modul.

Edukacija će krenuti istovremeno u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Skoplju početkom septembra. Predavači će biti isključivo ugledni menadžeri korporativne sigurnosti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Francuske, Njemačke, Izraela i SAD-a.

S obzirom da asocijacijom predsjeda dr. Dragan Trivan, predsjednik Srpske asocijacije menadžera korporativne sigurnosti, odlučeno je da će se prva konferencija menadžera korporativne sigurnosti JI Europe, održati u Beogradu početkom listopada.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *