Kontrola pristupa Ugostiteljstvo Vertikalna tržišta

Pametna brava ENTR i Enterio: Najbolje rješenje za vlasnike apartmana u Hrvatskoj

Iznajmljivanje apartmana turistima je veliki biznis u Hrvatskoj. Zbog toga je firma Intersoft iz Pule razvila rješenje kako bi olakšala vlasnicima apartmana i njihovim gostima. Temelj nove usluge zasniva se na ENTR pametnoj bravi, koju ASSA ABLOY nudi pod brendom Yale Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY

E-mail: thomas.schulz@assaabloy.com 

Rješenja bazirana na ključevima su nefleksibilna i predstavljaju dodatni trošak za vlasnike smještajnih kapaciteta za turiste. To se posebno odnosi na dugotrajne primopredaje ključeva, s kojim se često suočavaju agencije koje iznajmljuju nekretnine gostima. Intersoftovo novo rješenje Entrerio čini se idealnim za ovaj problem. Aplikaciji je bila potrebna brava s jednostavnom i bežičnom instalacijom na postojeća vrata, bez potrebe za bušenjem, a jednako važna bila je i lakoća korištenja aplikacije kako bi se gostima ponudilo besprijekorno korisničko iskustvo, kao i mogućnost da vlasnici prostora i agencije sami izdaju i poništavaju digitalne ključeve. „Proizvodi kompanije ASSA ABLOY pokazali su se kao najpouzdaniji na tržištu i tehnološki napredniji od konkurentskih proizvoda”, objašnjava Dean Verbanac, direktor Intersofta. Inače, Intersoft je kompanija za razvoj softvera koja posjeduje bogato iskustvo u razvoju rješenja za turistički sektor, uključujući mobilne smještajne aplikacije. Ove godine ih je Hrvatski odbor za turizam nominovao za Inovaciju godine.

Pomoć vlasnicima apartmana i nekretnina

Entrerio je alat za poboljšanje kvaliteta usluge i nivoa zadovoljstva gostiju. “Cilj ove tehnologije je olakšati život vlasnicima apartmana, a gostima boravak učiniti ugodnijim. Ona nudi veću fleksibilnost prilikom predaje ključeva i dočeka gostiju. Osim toga, štedi vrijeme i putne troškove“, dodaje Verbanac. Ovaj novi sistem upravljanja digitalnim ključevima omogućava korisnicima da s bilo kojeg mjesta šalju digitalne ključeve direktno na mobilne uređaje gostiju. Gosti mogu otvoriti vrata svog apartmana pomoću aplikacije Entrerio i zaštićene Bluetooth veze. “Proces integracije uopće nije bio kompliciran”, ističe Verbanac. Aplikacijske notifikacije obavještavaju vlasnika o prvom ulasku gosta u apartman, kao i statusu ENTR brave kada napajanje padne ispod 20%. Oni preko aplikacije mogu lako provjeriti i evidenciju korištenja za sve ključeve. Gostima se istovremeno kontinuirano šalju obavještenja o aktivaciji i periodu važenja ključa.

Svi imaju koristi od ENTR brave

Sada u agencijama za iznajmljivanje apartmana više ne vode brigu o zakazivanju sastanaka za predaju ključeva gostima. Zahvaljujući Entrerio tehnologiji, gostima se šalje digitalni ključ nakon obavljene uplate, s preciznim periodom važenja, koji je unaprijed programiran. Kada rok za korištenje prostora istekne, ključ se automatski deaktivira. Također, ključ se može deaktivirati na daljinu u bilo kojem trenutku. Za goste više nema čekanja – sada se mogu vraćati u apartman kad god požele, koristeći ključ koji je već aktiviran na njihovom pametnom telefonu. Osjećaju se i sigurnije jer Entrerio otklanja rizik od gubljenja ili kopiranja ključa, a mogu se osloniti i na sigurnu i patentiranu tehnologiju zaključavanja, koju nudi etablirani sigurnosni brend, u kombinaciji sa 128-bitnom AES enkripcijom za komunikaciju Yale ENTR pametnih vrata i aplikacije Entrerio. Integracija nove Entrerio aplikacije i ENTR pametne brave Intersoftu otvara vrata za razvoj poslovanja, uključujući i potencijalne API integracije sa sistemima online rezervacija te platformama i kanalima za upravljanje nekretninama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *