Kontrola pristupa

Upravljanje sigurnošću sa C•CURE je naprednije nego ikad

Nova softverska integracija sa CLIQ Web Managerom (CWM) donosi još veću kontrolu i jednostavnije procese za timove koji koriste C•CURE rješenje za upravljanje sigurnošću.

Ključ za ovu besprijekornu integraciju je dvosmjerna komunikacija i sinhronizacija između CWM-a i C•CURE softvera. Menadžeri sigurnosti na taj način mogu minimizirati duplirani rad i imati povjerenje u tačnost glavnog interfejsa.

Automatska sinhronizacija im štedi vrijeme, osigurava transparentnost i odgovornost i čini sigurnosne radne tokove još efikasnijim. Pri tom se trajno ažuriraju domene, pametni ključevi, informacije o korisnicima ključeva, rasporedi i evidencije korištenja. Upravljanje pristupom tako postaje stvarno fleksibilno.

 Efikasno upravljanje sigurnošću je kada C•CURE i CLIQ rade zajedno

Ova nova napredna integracija pomaže vašem timu da pametnije radi svoj posao dok, istovremeno, jača ukupnu sigurnost prostorija. CLIQ domene i C•CURE particije se automatski sinhronizuju, tako da su prava pristupa i evidencija korištenja uvijek aktuelni.

Sinhronizovane baze podataka zaposlenih i posjetilaca podižu efikasnost i tačnost individualne kontrole pristupa. Na taj način je lakše i sigurnije pojedincima i grupama odobriti pristup prilagođen njihovim specifičnim potrebama i ovlaštenjima. Akreditivi i CLIQ pametni ključevi se lako programiraju, reprogramiraju ili deautoriziraju.

Osim toga, izvođači radova i posjetioci mogu dobiti pristup koji automatski ističe, uz paralelnu zaštitu lokacije. Niko ne treba brinuti o lažnim ključevima u upotrebi. Podsjetnici za ponovnu validaciju se mogu automatizirati. Svačiji pristup se jednostavno evidentira i provjerava na zahtjev, što je garant odgovornosti i usklađenosti.

Uz CLIQ i C•CURE, upravljanje pristupom je brže i sveobuhvatnije. Korisnicima se dodjeljuje pristup koji im je potreban kako bi se mogli kretati. Menadžeri sigurnosti sada mogu biti sigurni da je njihova lokacija maksimalno zaštićena.

Pametno upravljanje pristupom na bazi ključa uz CLIQ

CLIQ tehnologija elektronskog i elektromehaničkog inteligentnog zaključavanja je pouzdano rješenja za zaštitu svih vrsta lokacija širom svijeta. Primjena programabilnih i pametnih CLIQ ključeva i cilindara minimizira rizike od izgubljenih ili ukradenih mehaničkih akreditiva a kompanijama štedi vrijeme i troškove zamjene brava.

Elektromehanički PROTEC² CLIQ i potpuno elektronski eCLIQ uređaji obuhvataju preko 60 tipova cilindara i katanca. Ovi uređaji vam omogućavaju da poboljšate fizičku sigurnost i ojačate zaštitu od napada pomoću više bežičnih opcija pogodnih za gotovo svaku pristupnu tačku, čak i u najzahtjevnijim vremenskim uvjetima.

Za maksimalnu pogodnost, korisnici sa sobom nose tek jedan programabilni ključ koji se napaja standardnom baterijom ili koristi tehnologiju prikupljanja energije bez baterije. Energija potrebna za napajanje elektronike CLIQ brave u tom se slučaju nalazi unutar korisničkog ključa. Dakle, CLIQ sistem donosi kontrolu i praktičnost bez dodatnih troškova i smetnji u vidu potrebe za instalacijom električnih kablova. Svi PROTEC² CLIQ i eCLIQ cilindri rade bez ožičenja i jednostavni su za održavanje.

Korisnikov personalizirani CLIQ ključ može otvoriti ne samo za njega odobrene brave na vratima, već i ormare, krovove, kapije, trezore, prozore i još mnogo toga. CLIQ ključeve je lako ažurirati pomoću zidnih, stonih ili prijenosnih programatora. U slučaju pametnih ključeva koji podržavaju CLIQ Connect Bluetooth, to se izvodi preko aplikacije CLIQ Connect.

Bilo da je integrisan sa C•CURE tehnologijom ili primijenjen kao samostalno rješenje, CLIQ Web Manager nudi fleksibilno upravljanje pristupom na bazi pametnog ključa koje je jednostavno za implementaciju i rad.

Saznajte više o CLIQ tehnologiji na https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/topics/access-control/cliq

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *