Videonadzorni sistemi

Openings Studio softver kompanije ASSA ABLOY pojednostavljuje proces izrade specifikacija za luksuzni kompleks u Dubaiju

Kvalitet i preciznost su ključni za implementaciju luksuznih projekata koji ispunjavaju svoju namjenu i vraćaju uloženo. U hotelu „Six Senses, The Palm“ s pet zvjezdica i brendiranim rezidencijama u Dubaiju nagrađivani arhitekti iz biroa Brewer Smith Brewer Group tražili su partnere za pojednostavljenje sistema informacionog modeliranja zgrada (BIM) i specifikacije hardvera. Izabrali su stručnjake i Opening Solutions softver kompanije ASSA ABLOY.

Brewer Smith Brewer Group (BSBG) je dugogodišnji zagovornik primjene BIM procesa. Prema njihovom iskustvu, BIM poboljšava produktivnost i ubrzava isporuku. To im je pomoglo da kreiraju portfolio koji odražava naprednu tehničku efikasnost u dizajnu i izgradnji.

Oni primjenjuju BIM već od faze izrade nacrta kako bi koordinirali protok informacija između projektanata, inženjera i vanjskih izvođača. Prava saradnja u okviru BIM-a poboljšava radne tokove kako bi se promovirala kreativnost i metodičan, tehnički napredan pristup projektovanju zgrade. Tako se osigurava otvorena i transparentna komunikacija za vrijeme trajanja projekta.

Stručnost i znanja članova ASSA ABLOY timova za specifikacije čine ih idealnim partnerom za saradnju na jednom tako prestižnom projektu poput ovog u Dubaiju.

Softversko rješenje za ubrzanje realizacije projekata

 Jedan od ključnih alata u optimizaciji saradnje između BSBG i ASSA ABLOY u kompleksu „Six Senses, The Palm“ bio je softver Openings Studio.

„ASSA ABLOY Openings Studio je bio prvi odabir zbog svoje BIM integracije sa Revit razvojnim modelom i jednostavnosti u komunikaciji između arhitekata i stručnjaka za hardver,“ objašnjava Adam Drawl, arhitekt u BSBG.

Detaljne specifikacije rješenja za vrata mogu se dostaviti preko Openings Studio softvera, a zatim eksportovati u softver za projektovanje kada to zatraži menadžer projekta. Integracija sa Revitom pojednostavljuje razmjenu informacija i ažuriranje hardverskih skupova unutar BIM okruženja. Openings Studio dokida duplirano upravljanje informacijama i „ručnu“ implementaciju koja troši dodatno vrijeme.

Kako je dizajn napredovao, Openings Studio je olakšao ažuriranje i spriječio neželjeni gubitak informacija. Zahvaljujući ovom softveru sada su trajno dostupni podaci o hardverskim i certifikacijskim zahtjevima, uključujući procjene sistema za borbu protiv požara i evakuaciju. Saradnja je ubrzala izradu specifikacija za širok spektar rješenja kompanije ASSA ABLOY za oko 3500 prolaza, u rasponu od čeličnih i drvenih vrata do čitača za kontrolu pristupa, elektromehaničkih brava i zatvarača vrata.

„Naši timovi za specifikacije mogu ponuditi cjelovit paket podrške za projekte“, kaže Bala Vignesh iz ASSA ABLOY Opening Solution EMEIA. „Kako imaju sjedišta u Evropi i na Bliskom istoku, oni dobro poznaju lokalne standarde i certifikate, npr. za ekološke zgrade ili zaštitu od požara“.

„Oni takođe nude niz alata za podršku saradnji i uštedi vremena za arhitekte i menadžere projekata. Tu nije samo Openings Studio softver već i BIM biblioteka koja se lako uvozi kako bi podržala svaki radni tok u okviru projektovanja ili izgradnje.”

„Iskustvo uvođenja u posao i podrške nakon implementacije bilo je fantastično“, kaže Drawl. „ASSA ABLOY tim je uvijek bio na raspolaganju i djelovao je proaktivno u razvoju hardverskih sistema i prilikom upoznavanja s problemima koji su se javljali. Njihova stručnost je ključna.”

Saznajte kako partnerstvo s BIM konsultantima kompanije ASSA ABLOY može pojednostaviti građevinske projekte svih veličina i vrsta iz studije slučaja na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/AA_BIM%20CS%20references_final.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *