Svijet

Optex i CSL u partnerstvu za kvalitetniju umreženost

CSL, kompanija za sigurno umrežavanje, najavila je partnerstvo s Optexom, čije će rješenje za vizuelni nadzor sada biti obogaćeno zaštićenom 4G vezom.

Intelligent Visual Monitoring je nagrađivano Optexovo rješenje za nadzor i osmišljeno je kao ekonomična platforma koje dodaje videonadzornu funkciju alarmnom sistemu. Sastoji se od IP uređaja nazvanog Bridge, koji povezuje senzore i panik-tastere s ONVIF kamerama. Bridge mapira zone detekcije na odgovarajuće kamere i zaštićene portale u oblaku koji se povezuju s ARC-om.

Kako bi Bridge sistem normalno radio, on mora ostati umrežen. CSL je ponudio ruter koji pruža sigurnu, pouzdanu i uvijek raspoloživu 4G vezu i tako osigurava neprekidnu uslugu koja garantira otpornost Bridge sistema. Na lokacijama na kojima je presudno osigurati neprekidan rad, Optex svojim kupcima preporučuje da osiguraju redundanciju i uvedu rješenje iz CSL-a. Optexova tehnologija se može koristiti sa svim varijantama u dometu CSL rutera, uključujući samo 4G ili opciju 4G sigurnosne kopije. U oba slučaja podaci se šalju putem 4G mreže i pružaju trenutnu šifriranu vezu s internetom na lokacijama na kojima kablovska širokopojasna mreža nije dostupna ili je nepraktična i spora. Opcija 4G sigurnosne kopije nadograđuje postojeću širokopojasnu uslugu na privatnu mrežu i nudi pouzdano poslovno rješenje za preusmjeravanje u slučaju pada kablovske širokopojasne mreže. Dostupne su opcije dualnog SIM-a za dodatnu redundanciju, a autonomni karakter CSL rutera čini ga idealnim za udaljene instalacije u kojima nije dostupan kablovski širokopojasni pristup ili kojima je potrebna zasebna nezavisna veza.

“Umrežavanje je osnova za dobro funkcionisanje našeg rješenja za vizuelni nadzor. Sigurnost je ključna, a mnogo truda je uloženo u razvoj kako bi se osigurala zaštićena komunikacija između Bridgea i oblaka. Povezivanje Bridgea s CSL-ovim 4G ruterom omogućit će trajno ispunjavanje dva ključna zahtjeva: garanciju stalne povezanosti i nezavisnu i šifriranu veze s internetom”, kaže Ben Linklater, direktor prodaje u Optexu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *