Regija

Optima Telekom najbolji Cambiumov telekom partner s više od 80 realiziranih WiFi4EU projekata

Izgradnja javnih WiFi mreža, koje finansira Evropska unija, u posljednje dvije godine provedena je u gotovo šest hiljada evropskih gradova i općina, među kojima je i veliki broj hrvatskih. Jedan od ključnih tehnoloških partnera i izvođača na ovom projektu s više od osamdeset realiziranih projekata je domaći telekomunikacijski operater Optima Telekom. Koristeći Cambium Networksova rješenja, Optima Telekom je ponudio kompletnu uslugu po sistemu “ključ u ruke” i isporučio lokalnim zajednicama visokokvalitetan besplatan pristup internetu i to na javnim mjestima poput trgova, parkova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja…

Stoga je Cambium Networks i odabrao Optima Telekom za najboljeg telekom/MSP (Managed Service Provider) partnera unutar WiFi4EU inicijative za period od 2019. do 2021. godine.

“Čestitam našem WiFi4EU timu i velika hvala Cambium Networksu na vrijednoj nagradi, ali i odličnoj suradnji u posljednje dvije godine. Iza nas je više od osamdeset WiFi4EU projekata s Cambium Networksovim rješenjima kojima smo osigurali visoku razinu kvalitete usluge. Ponosni smo što gradovi i općine prepoznaju Optima Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera te nas posebno veseli što smo tako velikom broju građana instalirali besplatan pristup internetu u njihovoj zajednici”, izjavio je Darko Laktašić, direktor Odjela za prodaju i podršku poslovnim korisnicima Optika Telekoma.

Općine i gradovi s cjelovitim Cambium komunikacijskim tehnologijama postavili su temelje budućeg digitalnog razvoja ka pametnim gradovima, što će s vremenom dodatno povećati kvalitet života građana i unaprijediti ponudu javnih usluga.

“Čestitam Optima Telekomu na uspješno realiziranim projektima u iznimno velikom broju hrvatskih gradova i općina, čime se, u sklopu Cambiumovog partnerskog programa na razini Europske unije, zaslužno izdvojio među ostalim telekom partnerima. Prednost Cambium Networksa je u tehnološkom liderstvu koje u kombinaciji s motiviranim profesionalnim partnerom čini dobitnu kombinaciju za svako izazovno okruženje, u kojem je uz propisane tehničke zahtjeve i minimalne troškove investicije i održavanja potrebno izgraditi infrastrukturu”, ističe Kristijan Fabina, direktor prodaje Cambium Networksa za Jadransku regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.

Uručena nagrada Optima Telekomu za najboljeg Cambium Networksovog telekom partnera u okviru WiFi4EU inicijative. Na slici slijeva: Kristijan Fabina, direktor prodaje Cambium Networksa, Darko Laktašić, direktor Odjela za prodaju i podršku poslovnim korisnicima Optima Telekoma, Davor Lovrić, stručnjak za mrežu i ICT usluge Optima Telekoma, Mladen Gvozdanović, voditelj odsjeka za prodaju velikim i ključnim poslovnim korisnicima Optima Telekoma

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *