Kontrola pristupa

Priznanje žirija za nagradu DesignEuropa naglašava važnost dizajna kod proizvoda za kontrolu pristupa

Bežična kvaka Aperio H100 kompanije ASSA ABLOY ponovo je od jednog prestižnog žirija dobila priznanje za svoj dizajn i sigurnosne funkcije. Kako elektronska kontrola pristupa postaje dio svakodnevnice u gotovo svakoj savremenoj zgradi, uloge dizajna proizvoda i njegove integracije s arhitektonskim karakteristikama zgrade postaje sve važnija.

Svake dvije godine prestižne nagrade DesignEuropa dodjeljuju se za proizvode iz cijelog spektra industrijskog dizajna. Ove nagrade sponzorira Ured Evropske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), koji štiti i promovira intelektualnu svojinu organizacija na području EU.

Žiri od 12 stručnjaka za dizajn, poslovanje i intelektualnu svojinu predvođen Päivijem Tahkokalliom, finskim dizajnerom i predsjednikom Biroa evropskih dizajnerskih udruženja (BEDA), analizira proizvode na bazi njihove estetske vrijednosti, vizualne privlačnosti, utjecaja na tržište i upravljanja dizajnom i pravima intelektualne svojine.

Model Aperio H100 kompanije ASSA ABLOY bio je jedan od četiri finalista u kategoriji “Industrija”, uz proizvode drugih lidera u oblasti industrijskog dizajna kao što su Phillips, John Deere i Talent.

Ovo najnovije priznanje za Aperio H100 je posljednje u nizu osvojenih nagrada nakon predstavljanja ovog proizvoda. Aperio je ranije osvojio nagradu za inovativna dostignuća koju dodjeljuje Detektor International, kao i nagradu njemačkog Dizajnerskog vijeća za najbolji inovativni interijer. Aperio je proglašen i za Intersecov proizvod godine za kontrolu pristupa.

„Nagrade DesignEuropa su važna prilika za nas da prepoznamo ne samo ekonomsku i praktičnu važnost inovativnog dizajna, već i njegov kulturni utjecaj,“ kaže Christian Archambeau, izvršni direktor EUIPO-a.

„Veza između dizajna i funkcionalnosti je u temelju posljednjih inovacija u tehnologiji kontrole pristupa“, kaže Magnus Baeckstrom, direktor sektora bežične kontrole pristupa u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA. “Sretni smo što je Aperio H100 odabran među toliko potencijalnih kandidata u cijelom spektru industrijskog dizajna“.

Zašto je Aperio H100 poseban?

Novi Aperio H100 objedinjuje snagu, fleksibilnost i funkcionalnost bežične kontrole pristupa u jednostavnoj kvaki za vrata. Uz mogućnost naknadne ugradnje na gotovo svaka unutrašnja vrata, svestranu RFID kompatibilnost preko ugrađenog čitača akreditiva i jednostavnu integraciju sa pristupnim sistemima drugih proizvođača, kvaka H100 predstavlja isplativ način za uvođenje kontrole pristupa za više unutrašnjih vrata.

Standardna baterija se postavlja unutar tanke ručke H100, a njen minimalistički dizajn je dovoljno diskretan i prikladan za svaka vrata ili arhitektonski stil. Nije potrebno ožičenje, što olakšava instalaciju, a prateću estetiku čini elegantnijom.

Kao i sve ostale Aperio bežične brave, H100 se neprimjetno integrira sa gotovo svim sistemima za upravljanje pristupom ili sigurnošću, s podrškom za preko 100 različitih proizvođača. Ovaj model je kompatibilan sa svim najvažnijim RFID akreditivima, kao i sa mobilnim Bluetooth i NFC ključevima preko Seosa.

Preuzmite besplatni vodič za rješenja i saznajte koliko je zapravo lako proširiti kontrolu pristupa pomoću Aperio H100 sa https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio-h100

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *