Svijet

SALTO akvizirao Cognitec Systems

Posljednjih godina doživjeli smo velike promjene i evoluciju u digitalnoj transformaciji na globalnom nivou. Digitalni akreditivi, digitalni identiteti i prepoznavanje lica postaju novi standard u svim industrijama, čineći automatsko prepoznavanje lica ključnom tehnologijom koja ispunjava potrebe tržišta.

Tehnologijama pouzdane zaštite identiteta i privatnosti Cognitec Systems je rastući igrač na tržištu prepoznavanja lica. Ulaganjem u tu kompaniju SALTO Systems u prilici je da kontroliše tehnologiju od njenog nastanka, sa širokim spektrom primjena za postojeće i buduće klijente.

Pored sjedišta u Njemačkoj, Cognitec ima urede u Australiji, Španiji i SAD-u, uključujući veliki tim naučnika i inžinjera posvećenih istraživanju i razvoju. U svom portfoliju ima rješenja za pretraživanje baze podataka slika lica, pretraživanje snimljenog videa, video i analitiku ljudi u realnom vremenu, kontrolu granica, snimanje fotografija u skladu sa zahtjevima Organizacije međunarodne civilne avijacije te procjenu kvaliteta slike lica. Kompanijin algoritam FaceVACS kontinuirano se ispituje testovima performansi američkog Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju.

Od osnivanja 2002. godine Cognitec je sarađivao sa državnim tijelima, agencijama za provođenje zakona i komercijalnim klijentima u više od 50 zemalja. Njemačka granična policija, naprimjer, koristi njegovu tehnologiju kako bi olakšala automatske provjere pasoša i snimanje biometrijskih fotografija u okviru Evropskog sistema za ulazak i izlazak (EES).

“Rad s Cognitecom daje SALTO-u priliku da integriše nove biometrijske i tehnologije prepoznavanja lica i vještačke inteligencije u proizvode i platforme naše Grupe radi kreiranja novih rješenja i usluga od kojih imaju koristi svi naši klijenti. Cognitecova tehnologija je visokokompatibilna i integrabilna sa SALTO-ovim portfolijem proizvoda iz kontrole pristupa, pametnih ormarića i rješenja za rezervaciju i izdavanje karata”, rekao je Marc Handels, direktor za tehnološke inovacije SALTO Systemsa.

Glavni izvršni direktor Cogniteca Alfredo Herrera pozdravio je partnerstvo koje će koristiti objema kompanijama i njihovim klijentima.

“SALTO je jaka i globalno dobro pozicionirana kompanija. Njihova sve veća prisutnost nudi nam odličnu priliku da dosegnemo najbrže rastuća tržišta u prepoznavanju lica i istovremeno proširimo naš etablirani posao s našim proizvodima za prepoznavanje lica”, rekao je Herrera. “Cognitec je od osnivanja jedina kompanija na svijetu koja je radila isključivo na tehnologijama za prepoznavanje lica. Budući da smo inovatori, ima smisla da se pridružimo partneru kao što je SALTO, ugledni lider u industriji sigurnosti.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *