Svijet

MOBOTIX predstavio dopunjenu strategiju za naredne tri godine

Upravni odbor MOBOTIX-a, kompanije u vlasništvu Konica Minolte, predstavio je dopunjenu srednjoročnu strategiju, koja uključuje korporativni plan za naredne tri godine nakon pandemije i nove tržišne uslove. Plan je zasnovan na detaljnoj analizi i navodi cilj prihoda od min. 90 miliona eura do fiskalne 2023/24. godine te dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBIT maržu) od oko 9%, što odgovara godišnjoj prosječnoj stopi rasta prihoda od 11%.

Pokretač rasta u naredne tri godine bit će rješenje za šest vertikalnih tržišta, odnosno nova platforma s kamerama visokih performansi s odgovarajućim analitičkim softverskim aplikacijama baziranim na umjetnoj inteligenciji, uključujući aplikacije u oblaku. Umjetna inteligencija i integracija velikih podataka s kamerama otvaraju nekoliko novih tržišnih prilika i van tradicionalne sigurnosti, posebno u SAD-u i EMEA regiji, stoga se fokus stavlja na videonadzor pod sloganom “Beyond Human Vision”.

Strategija vezana za razvoj proizvoda uključuje proširenje linije proizvoda MOBOTIX Move i videonadzorne platforme MOBOTIX 7, kao i razvoj ugovora u području hardvera i softvera za većinskog dioničara Konica Minoltu u okviru nove Forxai platforme IoT senzora.

Fokus u prodaji bit će na vrijednostima koje Konica Minolta i MOBOTIX nude krajnjim korisnicima u odabranim vertikalama u saradnji s postojećim i novim partnerima na tržištima SAD-a te EMEA, DACH i APAC regija te dodatno širenje Konica Minolte na globalnom tržištu. Aktivnosti vezane za spajanja i akvizicije bit će dio ove strategije nakon nedavne kupovine španske kompanije Vaxtor Technologies.

Glavne tačke trogodišnjeg plana bit će predstavljene na Equity Forumu u Frankfurtu u maju, ali će već do kraja marta biti predstavljene ključnim dioničarima. U maju će također i Montega, konsultantska firma za tržište kapitala, objaviti svoju dopunjenu studiju o kompaniji.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *