Svijet Vijesti

SICUREZZA 2019 fokusira se na integraciju i inovacije

Veći, internacionalniji i bliži tržištu – ciljevi su milanskog sajma sigurnosti SICUREZZA, koji će se iduće godine održati od 13. do 15. novembra.
Oslanjajući se na važne rezultate iz prošle godine: 25.569 posjetilaca (+35%) i 465 direktnih izlagača (+40%), SICUREZZA je spremna nastaviti svoj međunarodni razvoj, koji ju je promovisao u jednog od vodećih evropskih događaja za sigurnost i zaštitu. U skorijoj budućnosti će se fokusirati na izazove s kojima se industrija suočava, njenu stalnu evoluciju i promjenjive uloge i zanimanja.

U sve više digitaliziranom i međusobno povezanom svijetu integrisana i interoperabilna sigurnosna rješenja postala su ključna u svim oblastima. Iz jednostavnog alata za zaštitu prerasla su u važan strateški element. Tehnologije se danas ne koriste samo u incidentnim situacijama već i za praćenje i povezivanje različitih procesa, prikupljanje i upravljanje podacima te njihovo tumačenje na pametan način.

Ovo je razlog zašto će se SICUREZZA 2019 fokusirati na integrisana rješenja i cyber sigurnost, veoma važnu temu u upravljanju sve pametnijim tehnologijama od kojih se traži zaštita i prijenos podataka. Štaviše, s obzirom na povećanu potražnju za javnom sigurnošću, SICUREZZA 2019 će posebnu pažnju posvetiti urbanoj sigurnosti, oblasti za koju kompanije nude dosta rješenja.

U pozadini, italijansko tržište nastavlja pozitivan trend rasta posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući stalnoj evoluciji i povećanju potražnje za sigurnošću na svim nivoima. U 2017. godini to je tržište povećalo ukupan promet za 7,2%, od čega više od 6,6% otpada na izvoz (izvor: ANIE Sicurezza, juni 2018). To je dokaz da Italija posjeduje proizvodne i tehnološke kapacitete za prodor na međunarodna tržišta, a s druge je zanimljivo tržište za međunarodne igrače koji traže nove prilike za širenje. Zato SICUREZZA nastavlja investirati u prezentacije s međunarodnim karakterom i dovođenje vrhunskih kupaca iz zemalja privlačnih s poslovnog aspekta, kao što su one iz Južne Evrope i Mediteranskog bazena.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *