Svijet

G4S dobio dva nova ugovora sa britanskom vladom

G4S Secure Solutions UK dobio je dva nova petogodišnja ugovora za pružanje integrisanih sigurnosnih i tehnoloških usluga znatnom broju zgrada ministarstava u Londonu i na sjeveru Ujedinjenog Kraljevstva. G4S će tako pružati usluge na najmanje 18 lokacija u Londonu i 21 objektu na sjeveru zemlje, uključujući četiri u Škotskoj i jedan u Sjevernoj Irskoj. Ugovor će stupiti na snagu 1. oktobra 2023. godine.

Osnovne sigurnosne usluge na svim lokacijama će uključivati nadzor i praćenje alarma, upravljanje posjetiocima kroz kontrolu pristupa i reagiranje u hitnim situacijama, timove za obilazak i nadzor parkirališta, upravljanje sistemom za govorne obavijesti i, u nekim slučajevima, izvještavanje o podizanju zastave. Podaci i analitika će se koristiti kako bi se osiguralo raspoređivanje sigurnosnih službenika na lokacije s većim rizikom te evidentiranje sigurnosnih incidenata, koji će se dijeliti s klijentima.

“G4S SSUK ima dugogodišnje iskustvo u integrisanoj sigurnosti, posebno u ispunjavanju zahtjeva klijenata koji obuhvataju prepoznatljive i osjetljive lokacije širom zemlje. Zadovoljstvo nam je što možemo odigrati svoju ulogu u podršci vladinom programu ʻLevelling Upʼ i ʻPlaces for Growthʼ, zadržavajući i stvarajući dodatna radna mjesta na sjeveru Ujedinjenog Kraljevstva”, kazao je Eddie Hirst, direktor poslovnog razvoja za velike projekte u G4S Secure Solutionsu.

Gotovo 300 članova osoblja koji su trenutno zaposleni kod prethodnih nositelja ugovora dobit će ponudu za prelazak u G4S SSUK, a novozaposleni će morati proći sigurnosnu provjeru. Novi radnici će imati mogućnosti dodatnog profesionalnog razvoja tokom radnog vremena, uključujući webinare, treninge i sesije razmjene znanja putem G4S Akademije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *