Kontrola pristupa

Aperio KL100 je novo bežično rješenje za zaštitu ormarića

Kontrola pristupa se ne može ograničavati samo na vrata. U zajedničkim prostorima, dragocjenosti i drugi lični predmeti zaslužuju isti nivo zaštite kao kancelarije, ambulante ili ormari za servere. Mnoga pristupna rješenja su ograničena na sama vrata. Tu na scenu stupa novi Aperio KL100. On se neprimjetno integrira sa više od 100 sistema kontrole pristupa, jačajući sigurnost na mnogim pristupnim tačkama koje nisu vrata.

 Upravljanje sigurnošću dodatnih pristupnih tačaka izvan sigurnosnog sistema povećava rizik, složenost i radno opterećenje. Aperio KL100 na baterije rješava ovaj problem. On osigurava ormariće, ormare, stalaže i ladice. Gotovo svaki prostor ovog tipa sada može brzo postati sastavni dio sistema kontrole pristupa.

Aperio KL100 dragocjenostima, lijekovima, osjetljivim dokumentima, prodajnim zalihama i sportskoj opremi konačno garantira sigurnost koju zaslužuju jer sprječava neovlašteni pristup i krađu.

Sa dvije različite veličine i nekoliko CAM opcija, KL100 je jednostavno rješenje za naknadnu ugradnju. Odgovara gotovo svakom ormariću, ormaru ili ladici od drveta ili metala. Napaja se samo jednom baterijom jer ova bežična brava troši vrlo malo energije. Ona se aktivira samo kada dođe u kontakt s akreditivom i ne treba joj stručno održavanje.

Kao i svaki uređaj u Aperio seriji brava na baterije, ovakva zaštita ne podrazumijeva nepraktičnost ili nefleksibilnost fizičkih ključeva.

Aperio KL100 sistemom se može upravljati pomoću mobilnih ključeva preko Bluetooth Low Energy i NFC-a, kao i pomoću pametnih kartica i privjesaka koji podržavaju sve najvažnije RFID tehnologije. Kao dodatna pogodnost za korisnika, uređaj podržava više tehnologija akreditiva istovremeno, tako da menadžeri sigurnosti mogu da uvode mobilne ključeve sopstvenim tempom.

Jednostavna hardverska integracija za veću efikasnost i praktičnost

 Aperio KL100 je dizajniran na način da minimalno utječe na namještaj na koji se postavlja. Uz male dimenzije i bežični rad, on se brzo montira bez oštećenja namještaja ili narušavanja vizualnog identiteta.

Istovremeno, u ovom malom paketu nalazi se snažan uređaj koji se neprimjetno integrira sa svakim novim ili postojećim sistemom kontrole pristupa i sigurnosti preko 100 različitih proizvođača. Postojeće korisničke akreditive, pri tom, ne treba mijenjati.

KL100 se može povezati na mreži, van mreže ili putem OSS kompatibilne integracije i prebacivati se između svake platforme u bilo kojem trenutku. Online upravljanje omogućava kontrolu nad svakom KL100 bravom u realnom vremenu. Sve se odvija uz jednostavnu administraciju prava pristupa i trenutnu dostupnost evidencije o korištenju za svaki objekt ili korisnika, što istragu potencijalnih incidenta čini brzom i preciznom.

Aperio KL100 brava za ormariće novi je član porodice pouzdanih bežičnih uređaja na baterije koji uključuju cilindre, maske za brave, kvake, sigurnosne brave, brave za serverske police i još mnogo toga.

Sa svojim savremenim dizajnom vizualno nenametljivog profila i snagom koju osigurava jedna standardna litijumska baterija, KL100 je savremena opcija za zaštitu vrijednih stvari na svakoj lokaciji i unutar sigurnosno osjetljivih malih prostora.

Preuzmite besplatnu brošuru i saznajte kako uz Aperio KL100 možete lako proširiti kontrolu pristupa na https://assaabloy.com/emeia-blueprint/market-product-assets/aperio/aperio-kl100/assets/documents/collateral/Screen_AA_Aperio_KL100_Brochure_06_2023_ENG_EMEIA.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *