Svijet

Camera Link rješenje

VIVOTEK je kompanija originalno sa Taiwana-a, koja se bavi proizvodnjom video nadzornih kamera i rješenje preko 20 godina. Kompletna proizvodnja je na Taiwanu, kao i snažni R&D odjel koji se bavi razvojom novih rješenje, i praćenje poterba na tražištu.

Camera Link je rješenje potpuno razvijeno u našem R&D odjelu, i potpuno je revolucionarno na tržištu,  što Vam niti jedan proizvođač nije u mogućnosti ponuditi.

Rješenje je namijenjeno za perimetarsku zaštitu, koje korisniku omogućava potpuno automatsku zaštitu perimetra, sa naprednim analitičkim rješenjima zaštita perimetra korisnika je u potpunosti osigurana.

Rješenje je sastavljeno od bullet i PTZ kamera, bullet kamera služi za fiksni nadzor perimetra i detekciju određenje prijetnje putem analitičkog rješenje bazirano na umjetnoj inteligencijoj, dok PTZ kamera služi za praćenje određenog objekta nakon što bullet kamera detektira, PTZ kamera također koristi analitčko rješenje bazirano na umjetnoj inteligenciji.

Rješenje je jedinstven na tržištu, jer kamere su direktno povezane jedna sa drugom, i nemaju potrebu vezu sa VMS (video managment system). Što znači da su kamere samostanle za obavljanje svojih zadataka u zaštiti perimetra.

U slučaju da se dogodi bilo kakav gubitak veze između kamera i servera na kojem se nalazi VMS, kamere će bilo koju prijetnju perimternu detektirati i potreban video zapis spremiti na SD karticu, nakon obnovljene veze sa servom može prebaciti na server. Tako da sa ovim rješenjem korisnik je potpuno zaštićen od gubitka materijala u slučaju gubitka veze kamera sa serverom.

Kamera model IB9367-EHTV V2 je idealan model za ovu primjenu. To je kamera velike procesorske snage koja je u mogućnosti obavljati zahtjevne radnje zaštite perimetra. To je kamera od 2MP rezolucije, 60 fps u rezolucijij od 2MP. Dolazi sa dva tipa objektiva, tako da se mogu pokriti svi mogući scenariji. Prvi je motoritzirani objektiv od 2.7-13.5 mm, dok se drugi korisiti za nadzor udaljenih područja, ima motorizirani objektiv 5-50mm. Kamera još ima snažan WDR, i IR do 50 metara za objektiv 2.7-13.5 mm, i do 100 metara za objektiv 5-50mm.

Kamera je opremljena VIVOTEK Smart VCA analitikom, koja je bazirana na umjetnoj inteligenicji. VIVOTEK Smart VCA je rješenje koje sa vrlom visokim postotkom radi detekciju ljudi. Detekcija se radi u 3D algoritmu, na taj način je u potpunosti osigurana zaštita od lažnih alarma, jer će analitika prepoznati samo ljudski oblik. Isto tako sa vrlo visokim postotkom ima mogućnost prepoznavanja različitih ljudski kretnji, kao što su: hodanje, trčanje i brzo kretanje. Može detektirati različite scenarije (intrusion detection, loitering detection, line crossing detection, unattended object detection, missing object detection, face detection, crowd detection, running detection)

PTZ kamera SD9368 EHL je pokretna kamera velike procesorske snage, koja zbog svojih performansi vrlo lako može obavljati zadatke perimetarske zaštite. Kamera je rezolucije 2MP, 60 fps u rezolucijij od 2MP. Sa objektivom 4.25-170mm, što je uvećanje od 40X. IR do 250 m.

PTZ kamera je opremljena VIVOTEK SMART VCA  analitikom koja je bazirana na umjetnoj inteligenciji, i sa funkcijom auto praćenja, koje koristi 3D rješenjej za praćenje objekta.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *