Kontrola pristupa

Rješenje za kontrolu pristupa koje prikuplja energiju je dobitnik ekološke nagrade

Tehnologija kontrole pristupa PULSE kompanije ASSA ABLOY poznata je po inovacijama u oblasti napajanja elektronskih brava pomoću sistema prikupljanja energije. Ova tehnologija ne koristi baterije ni električnu energiju iz mreže. Ona je nedavno dobila nagradu u oblasti energije koja joj je dodijeljena na ceremoniji Danske Byggecentre Building Climate Awards 2022*.

Svrha nagrade je „davanje priznanja inovativnim proizvodima i rješenjima u građevinarstvu i obogaćivanje znanja o klimatski prihvatljivim građevinskim materijalima“. U užem izboru 28 proizvoda i rješenja, dodijeljene su četiri nagrade, i to u kategorijama „klima“, „životna sredina“, „energija“ i „radna sredina“.

Žiri je uključivao lidere i stručnjake u industriji u oblastima izgradnje i održivosti, uključujući i Vijeće za ekološke zgrade Danske**.

„Vidimo sve više preduzeća koja žele ostvariti uštedu energije u svojim zgradama i objektima. Sve je izraženija potreba da se održivo razmišlja o svakom proizvodu i rješenju koje uđe u zgradu,” kaže Henrik Degn, menadžer poslovnog razvoja za PULSE tehnologiju u EMEIA regiji u ASSA ABLOY Opening Solutions.

„Sretni smo što su veliki stručnjaci za građevinarstvo i održivost prepoznali doprinos koji ASSA ABLOY PULSE sistem kontrole pristupa može ponuditi.”

Prednosti PULSE tehnologije za vlasnike i upravitelje zgrada

 PULSE je bežična i samonapajajuća tehnologija programibilne kontrole pristupa pomoću ključa. Radi bez ikakvog vanjskog izvora napajanja. Energija koja nastaje dok korisnik ubacuje svoj ključ je kinetička energija koja se obično nepotrebno troši. Umjesto toga, ista energija se ovdje prikuplja za napajanje sistema šifrirane elektronske zaštite unutar brave.

Instalacija nije zahtjevna i izvodi se bez ožičenja ili bušenja. Postojeći mehanički cilindar se jednostavno zamjenjuje PULSE uređajem.

“PULSE brave su dio ekosistema za kontrolu pristupa Incedo”, dodaje Henrik Degn. “Sa ovom fleksibilnom i skalabilnom platformom za upravljanje pristupom, menadžeri objekata mogu implementirati PULSE sistem zaključavanja i prikupljanja energije zajedno s drugim bežičnim i žičanim sistemima zaključavanja. Sve se kontrolira preko jedinstvenog softverskog interfejsa.”

“To je sveobuhvatno rješenje dizajnirano da uštedi vrijeme i novac za upravitelje zgrada. Istovremeno, to je jedino rješenje za zaključavanje koje prikuplja energiju za svoj rad i nudi kontrolu u oblaku.”

Uz Incedo Business Cloud, sigurnosni timovi mogu daljinski upravljati širokim spektrom pristupnih tačaka i korisnika, zadržavajući potpunu kontrolu nad svim zgradama i omogućavajući pametnije i efikasnije vođenje poslova.

Oni mogu postaviti PULSE cilindre, katance i brave za ormare zajedno sa rješenjima za elektronsko zaključavanje za gotovo svaki prolaz ili namjenu. Za korisnike, jedan programabilni PULSE ključ je dovoljan da se otključa svaki PULSE cilindar ili katanac. Njegov integrirani RFID čip također može upravljati bežičnim ili ožičenim vratima.

Nagrada Danske Byggecentre Energy Prize 2022 uručena je početkom maja na posebnoj ceremoniji u Kopenhagenu u Danskoj.

ASSA ABLOY PULSE nedavno je nagrađen i srebrnom nagradom Trophées d’Innovation koja je dodijeljena na sajmu Expoprotection Sécurité u Parizu.

Preuzmite besplatni vodič za rješenje i saznajte više o ASSA ABLOY PULSE tehnologiji na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/pulse

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *