Kontrola pristupa

Bežične Aperio brave i klasična kontrola pristupa zajedno štite bolnicu u Francuskoj

Kao i u svakoj zdravstvenoj ustanovi, sigurnost u novoj bolnici za područje regije Haute Savoie predstavljala je složen izazov. Za kontrolu pristupa bilo je potrebno više kontrolnih tačaka a prava pristupa su se morala prilagoditi pojedinačnom osoblju i izvođačima radova. Ključni zahtjev bila je i kontrola u realnom vremenu i mogućnost da menadžeri proaktivno reagiraju na probleme, uključujući i daljinsko otvaranje i zatvaranje vrata.

Da bi otklonili ove sigurnosne izazove, menadžeri su odabrali Aperio tehnologiju zaključavanja koja je preko mreže integrirana sa sistemom upravljanja pristupom kompanije ARD. Budući da su brave iz serije Aperio bežične, bolnica je dobila mogućnost kreiranja više nivoa sigurnosti i uključivanja dodatnih sigurnosnih vrata bez većih troškova instalacije ili korištenja, uključujući sigurnosno osjetljive urede i skladišta lijekova. Sada osoblje više ne mora nositi ključeve sa sobom ili trošiti dragocjeno vrijeme u potrazi za njima. Sva pojedinačna ovlaštenja za pristup pohranjuju se na jednom programibilnom RFID akreditivu.

Pored postojećeg standardnog kablovskog sistema zaključavanja, bolnica je odabrala 1300 bežičnih maski za brave iz serije Aperio, deset bežičnih kvaka Aperio sa integriranim RFID čitačem i 301 zidni čitač iz iste serije. Mreža koju čini 228 komunikacijskih čvorišta sada bežičnim putem povezuje svaku Aperio bravu sa centralnim softverom za kontrolu pristupa.

Svi Aperio uređaji rade na baterije i integrirani su sa centraliziranim pristupnim sistemom. To znači da se žičanim i bežičnim pristupnim tačkama u bolnici Centre Hospitalier Métropole Savoie (CHMS) upravlja zajedno, uz mogućnost vođenja evidencije u stvarnom vremenu, daljinskog otvaranja vrata i upravljanja isporukama materijala. Zaštićena 128-bitna AES enkripcija štiti komunikaciju između Aperio brave, čvorišta i sistema.

„Važna prednost za nas je mogućnost da koristimo samo jednu akreditaciju i to što ne moramo nositi teške ključeve“, kaže Béatrice Dequidt, direktorica CHMS.

Jednostavno upravljanje preko jedinstvenog interfejsa

„Prednost ovog rješenja je u tome ono uključuje jedinstvenu lokaciju za upravljanje ovlaštenjima i sistemima“, objašnjava Aurélien De Riols, direktor za istočnu regiju u kompaniji ARD. Jedinstven i intuitivan interfejs za upravljanje omogućuje sigurnosnim timovima da samostalno upravljaju kontrolom pristupa i organiziraju je, kao i da pojednostave svakodnevne naporne zadatke.

„Primijenili smo interne procedure iz oblasti upravljanja ljudskim resursima i kreirali značke koje su automatski integrirane u operativni softver kompanije ARD“, dodaje Alain Gestin, IT menadžer u bolnici CHMS. Aperio i ARD zajedno osiguravaju kompatibilnost akreditiva sa državnom elektronskom karticom za osoblje u zdravstvu i tako mu olakšavaju rad.

Svakom korisniku su jasne prednosti korištenja ove značke s podrškom za RFID u odnosu na nošenje ključeva.

Saznajte je li vaš postojeći sigurnosni sistem spreman za Aperio brave na brz i besplatan način na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio-upgrade

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *