Kontrola pristupa

Francuska bolnica uz SMARTair koristi prednosti uštede i jednostavnijeg upravljanja osobljem

Kada je bolnica Groupe Hospitalier Mutualiste Portes du Sud pokušala modernizirati sigurnost svojih vrata, fokus je bio jasan: umjesto žičanog tražilo se rješenje na baterije kako bi se odgovorilo na izazove kontrole pristupa u bolničkom okruženju.

 Kao i svaka zdravstvena ustanova, Portes du Sud mora se pobrinuti da prostorije ostanu otvorene i ponude dobrodošlicu korisnicima, a da istovremeno štite lijekove, osoblje, opremu i osjetljive podatke. Svaka grupa korisnika — od doktora, medicinskih sestara, pacijenata i posjetitelja, do mnoštva privremenih i ugovornih radnika — treba prava pristupa koja su precizno prilagođena definiranim zahtjevima i rasporedu aktivnosti.

Bežično elektronsko rješenje ovoj bolnici nudi više konkretnih prednosti u oblasti kontrole pristupa, što ga čini dugoročno održivim i sposobnim da odgovori na sve izazove. Rješenje menadžerima nudi fleksibilnost da prilagode prava pristupa, kako za cijeli tim, tako i za samo jednu osobu, kao i da promijene ili ponište dozvole za pristup u svakom trenutku. Oni mogu revidirati pristup i radi bržeg vođenja istrage o incidentima.

Pored toga što pomažu u postepenom uklanjanju skupih metalnih ključeva, bežični uređaji nude i besprijekornu kompatibilnost sa postojećim bravama koje se umeću u vrata, kao i jednostavnu i isplativu instalaciju bez kablova. Budući da se ovi uređaji napajaju standardnim baterijama, prekidi napajanja ne utiču na sigurnost bolnice.

Fleksibilan sistem koji preporučuju stručnjaci za sigurnost

U bolnici Portes du Sud obavljene su konsultacije s tri specijalizirana provajdera od kojih je svaki preporučio isti sistem: SMARTair.

Vrata bolnice sada se sigurno zaključavaju pomoću bežičnih zaštitnih maski za brave koje rade na baterije: „Jedna SMARTair brava sama zamjenjuje žičani čitač, električne kablove i magnetnu bravu, uz jednaku sigurnost,” kaže Frédéric Steenhoute iz Groupe Hospitalier Mutualiste Portes du Sud.

Svim akreditivima, uređajima za vrata i korisnicima se lakše upravlja pomoću SMARTair-ovog TS1000 softvera. Ako neko izgubi bedž, menadžeri ga poništavaju u par klikova, čime se štede novac i vrijeme koji bi se inače gubili na mijenjanje brava u mehaničkom sistemu. Ako neki dio imovine nestane, lako je ući u trag vremenu i lokaciji nečijeg kretanja, što pospješuje zaštitu opreme i ličnih stvari.

I bez mehaničkih ključeva, bedževi su brzi i isplativi za izradu pomoću štampača i bolnica na taj način dodatno štedi novac.

Osim što sada mogu zaštititi prostorije jednim dugoročno održivim rješenjem, menadžeri cijene i autonomiju koju im nudi bežična kontrola pristupa. Svakog dana, u bilo koje doba, jednostavnost korištenja i održavanja bežičnog sistema olakšava život bolničkim tehničarima.

Uređaji su jednostavni za održavanje i mogu se premještati po potrebi

 Menadžeri bolnica sada uživaju svakodnevne pogodnosti u upravljanju osobljem i izvođačima radova. „Vrlo je korisna opcija što možemo dodijeliti prava pristupa cijelom timu, kao i dati posebna prava za dvije ili tri osobe u isto vrijeme,“ dodaje Steenhoute.

SMARTair nudi i više opcija za buduće proširenje opsega ili funkcionalnosti kontrole pristupa. Bolnica sada može, na primjer, dodati i maske za brave s antibakterijskim premazom. Još jedna od pogodnih opcija za buduće korištenje je i SMARTair-ova mobilna aplikacija Openow. Ona omogućava upravljanje vratima i njihovo otključavanje preko pametnog telefona.

SMARTair uređaji se mogu premjestiti u svakom trenutku kako bi se prilagodili vratima ili promijenili nivo njihove pokrivenosti. Upravljanje preko interneta podrazumijeva kontrolu nad pristupom za sve nove zgrade ili nadogradnje u sklopu bolnice.

Odabir SMARTair-a omogućava menadžerima bolnice da postignu sve zadate ciljeve, kao i da interno instaliraju i održavaju cijeli sistem, čime se štedi još više vremena i novca.

“Bežična rješenja nam omogućavaju da budemo autonomni,” kaže Steenhoute. „Vrlo je lako skinuti zaštitnu masku sa jednih vrata i postaviti je na druga –  svi naši tehničari to mogu izvesti.”

Preuzmite besplatni vodič o rješenju i saznajte više o SMARTair bežičnoj kontroli pristupa na http://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *