Svijet

Dahua stekla ISO/IEC 27701 certifikat

Osnovan 1901. godine, BSI je bio prvo tijelo za definiranje nacionalnih standarda na svijetu. Zastupajući interese Velike Britanije u Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju (ISO), Međunarodnoj elektrotehničkoj komisiji (IEC) i evropskim organizacijama za standarde (CEN, CENELEC i ETSI), BSI nastoji pomoći u poboljšanju kvaliteta i sigurnosti proizvoda, usluga i sistema definiranjem standarda i poticanjem na njihovu upotrebu.

ISO/IEC 27701 je proširenje popularnih standarda ISO/IEC 27001 za upravljanje informacijskom sigurnošću i ISO/IEC 27002 za čuvanje povjerljivosti, integriteta i dostupnosti informacija. Kao međunarodni standard, ISO/IEC 27701 pruža smjernice za zaštitu privatnosti, uključujući i to kako bi organizacije trebale upravljati ličnim podacima, te pomaže u usklađenosti s regulativama za zaštitu privatnosti širom svijeta.

Certifikat je pokazatelj da Dahua Technology upravlja sistemom za upravljanje privatnošću koji je u skladu sa zahtjevima ISO/IEC 27701: 2019 za registrirani opseg: planiranje, dizajn i razvoj Dahuinih videonadzornih uređaja i povezane softverske platforme (uključujući DSS i ICC serije).

Liu Zhe, potpredsjednik BSI-ja za Kinu, rekao je: “Dahua Technology je prva kompanija u globalnoj sigurnosnoj industriji koje je stekla ISO/IEC 27701 certifikat. To pokazuje perspektivnost i kontinuiranu praksu kompanije u zaštiti podataka i privatnosti.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *