Konferencije Svijet

MIPS 2021: POGLED U BUDUĆNOST VIDEO TEHNOLOGIJE

Ovogodišnje 16. izdanje konferencije o Milestone integracijskoj platformi (MIPS) bit će 100% virtualno i besplatno. Kompanija Milestone Systems poziva partnere, korisnike i medije da se informišu o budućnosti video tehnologije koja je predstavljena u okviru teme nazvane „Oblikovanje budućnosti“ (Shaping the New Next). Sa više od 2.000 registrovanih učesnika iz cijelog svijeta, MIPS je mjesto okupljanja zajednice kojoj Milestone Systems omogućava razmjenu uvida, iskustava, najbolje prakse i inovacija.

Zbog globalne pandemije, ovo će biti prva virtualna MIPS konferencija, kao i prvi događaj ovog tipa na kojem je prisustvo besplatno. U okviru konferencije bit će predstavljeni načini na koje video tehnologija transformiše poslovni svijet i društvo, uz odgovor na pitanje zašto su sistemi upravljanja videom predvodnici ovih promjena.

Tokom dvodnevnog događaja, Milestone Systems će omogućiti razmjenu iskustava među globalnim stručnjacima za inovacije i menadžerima ove kompanije, te predstaviti priče o uspjehu i uvid u stanje industrije koji nude partneri. Novoimenovani izvršni direktor kompanije Milestone Systems je Thomas Jensen i on će govoriti o tome kako je video tehnologija nadišla okvire sigurnosti i kako će se sarađivati s partnerima kako bi se najbolje iskoristila ova promjena.

Tehnički direktor Bjorn Skou Eilertsen i direktor društvenih medija Kenneth Hune Petersen razgovarat će o makrotehnološkim trendovima, ubrzanoj primjeni tehnologije u ključnim industrijama i razlozima zašto u Milestone Systems vjeruju da je video tehnologija električna energija 21. stoljeća.

Događaj će detaljno predstaviti i uticaj video tehnologije na segment upravljanja gradovima i načine na koji video tehnologija poboljšava svaki vid prijevoza. Govorit će se i o načinima na koje računarski vid i analitika kreiraju nove mogućnosti u oblasti automatizacije u maloprodaji, personalizaciji, pa čak i u borbi protiv Covid- 19. Osim toga, predstavnici kompanije Milestone Systems podijelit će svoja saznanja o najnovijim mogućnosti primjene vlastitog softvera za upravljanje videom, kao i pružiti uvid u buduće pravce poslovanja kompanije i predstaviti novi proizvod. „Konferencija MIPS okuplja globalnu partnersku zajednicu izgrađenu oko kompanije Milestone Systems kako bi se tokom nje razgovaralo o našoj viziji, smjeru u kojem idemo i načinima na koje možemo doprinijeti međusobnom uspjehu. Ove godine istražujemo kako naša tehnologija transformiše načine na koje radimo i živimo i kako to možemo osnažiti ljude da maksimalno iskoriste video tehnologiju u sigurnosti i šire“, kaže Jensen.

MIPS će se za područje Evrope, Bliskog Istoka i Afrike održati 1. i 2. marta , i 2. i 3. marta za azijsko-pacifičku i američku regiju.
Dodatne informacije

Resursi
• Pročitajte program i prijavite se ovdje
O kompaniji Milestone Systems
Milestone Systems je vodeći dobavljač softvera za upravljanje videom na otvorenoj platformi. U pitanju je tehnologija koja cijelom svijetu pomaže da ponudi sigurnost, zaštitu imovine i ojača svoju poslovnu efikasnost. Milestone omogućava kreiranje zajednice okupljene oko otvorenih platformi. Ona jača saradnju i inovacije u razvoju i primjeni mrežne video tehnologije, uz pouzdana i skalabilna rješenja koja su se pokazala uspješnim u više od 500 000 instalacija širom svijeta. Kompanija Milestone osnovana je 1998. godine kao samostalni poslovni subjekt u okviru grupacije Canon. Za više informacija posjetite: www.milestonesys.com

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *