Svijet Vijesti

Hikvision stekao još jedan certifikat iz cyber sigurnosti

Hikvision, vodeći svjetski isporučilac inovativnih sigurnosnih proizvoda i rješenja, objavio je da je njegova DS-2CD3 i DS-2CD5 serija IP kamera dobila certifikat o zajedničkim kriterijima za evaluaciju sigurnosti informacijskih tehnologija (skraćeno Common Criteria ili CC) s garancijom za tip EAL2 uz dodatak ALC_FLR.2 (EAL2+). Ovaj potez pokazuje Hikvisionovu posvećenost pouzdanosti i cyber sigurnosti.
Kao jedan od najšire priznatih međunarodnih standarda (ISO/IEC 15408) u informacijskoj sigurnosti, CC certifikatom se primarno ocjenjuje sigurnost i pouzdanost proizvoda i rješenja u IT sektoru, a koristi se i za zaštitu privatnih informacija. Vladine organizacije i agencije iz 28 zemalja učestvovale su u sklapanju Sporazuma o prepoznavanju zajedničkih kriterija (CCRA), uključujući i Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država. Mnoge velike kompanije također koriste CC kao zahtjev u svojim nabavkama.

“Uz transformaciju u umreženu i inteligentnu eru, industrija sigurnosti se suočava s neviđenim razvojnim mogućnostima, ali i novim izazovima. Hikvision je uvijek posvećen razvijanju kvalitetnih, sigurnih i inovativnih sigurnosnih proizvoda”, rekao je dr. Wang Bin, direktor Hikvisionovog Laboratorija za mrežnu i informacijsku sigurnost i Odjeljenja za mrežnu sigurnost.

U procesu dobijanja Common Criteria certifikata Hikvision je uspješno prošao rigoroznu evaluaciju svjetski poznatog Brightsight laboratorija.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *