Svijet

Dahuina tehnologija odabrana za pametni distributivni centar

Veliko skladište i distributivni centar Pets Cornera, britanskog lanca više od 150 prodavnica hrane i opreme za kućne ljubimce, koristi videonadzorni sistem sa 64 kamere kompanije Dahua Technology.

Namjenski izgrađeno skladište od 13.106 kvadratnih metara u Zapadnom Sussexu otvoreno je prošle godine i snabdijeva sve prodavnice u Velikoj Britaniji i online poslovanje kompanije. Na lokaciji se koriste solarni paneli za rasvjetu, grijanje i punjenje električnom energijom te se provodi politika nulte deponije otpada. Ciljevi videonadzornog sistema su nadzor zdravlja i sigurnosti radnika, smanjenje oštećenja i nestanka zaliha te zaštita kamiona parkiranih u dvorištu preko noći.

Korištene su Dahuine Starlight dome i AI bullet kamere. Sve imaju minimalnu rezoluciju od 5 MP i AI analitiku, omogućavajući funkcije kao što su prepoznavanje lica i registarskih tablica, analiza sadržaja, detekcija incidenata, brojanje ljudi i toplotne mape. Kamere imaju visok kvalitet slike, efikasnost propusnog opsega pomoću H.265 kompresije i rubne analitike, kao i odlične performanse pri slabom osvjetljenju. Također su bojama usklađene kako bi se uklopile u unutrašnjost zgrade. Postavljene su unutar i van objekta, na početku i kraju svakog prolaza i na svim ulaznim i izlaznim tačkama.

Kamere se napajaju preko Ethernet kabla, čime se smanjuje količina upotrijebljenih kablova. Korištenje ePoE kamera omogućilo je integratoru da provede kabl na udaljenost od preko 95 metara, a u jednom slučaju i do 160 metara. Osim toga, instalirani su Dahuin mrežni snimač od 64 TB, tri upravljiva ePoE Ethernet switcha i 24-portni Gigabit L2+ upravljivi Ethernet prekidač.

“Nivo Dahuine podrške bio je izvanredan tokom cijelog projekta, a impresionirani smo i kvalitetom izrade opreme. PoE kamere uveliko su pomogle u projektovanju i instalaciji kablovske infrastrukture i smanjenju troškova, eliminirajući potrebu za dodatnim PoE switchevima zbog dužine kablova“, rekao je Andy Lloyd, direktor instalaterske firme Urban Security Systems.

Graham Denny, direktor logistike u Pets Corneru, dodao je: “Kada smo gradili naš novi nacionalni distributivni centar, željeli smo sistem koji nam pruža ne samo maksimalnu sigurnost već i pomaže u provođenju operativnih, zdravstvenih i sigurnosnih standarda. Rezultati su odlični, dobili smo izvanredne videosnimke, koje je jednostavno koristiti na laptopu, stolnom računaru i telefonu. Stoga bih toplo preporučio Dahuin nadzorni sistem svima koji imaju slične zahtjeve.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *